A 10 legjobb élményajándék, amelyet most még a fotelben ülve is letölthet

Csupán két nap maradt karácsony szentestéig, hogy beszerezze a hiányzó ajándékokat, de felesleges elindulnia a legnagyobb tülekedésben! Otthona melegéből, mindenféle erőfeszítés nélkül választhat azonnal letölthető ajándékutalványokat. Ha olyan családtagok vagy barátok számára szeretne meglepetést okozni, akik szeretnek utazni, mondhatni otthonosan mozognak a világban, biztos lehet abban, hogy ők valószínűleg szívesebben gyűjtenek élményeket, mint tárgyakat – egy élményajándékkal pedig egyébként sem lehet mellé nyúlni. Az alábbiakban a legjobb ajánlatok között segítünk keresgélni a neten.

Kulináris élmény

Talán kevesen tudják, de az éttermekbe szóló ajándékkártyák és ajándékutalványok nagyon népszerűek. Ennek talán az az oka, hogy bármilyen alkalomra és bármilyen korosztálynak meglepetést lehet vele okozni. Aki szeret utazni, az nyitott a világra, a nem megszokott ízekre, és arra, hogy megkóstolja a különböző nemzetek ételeit.

Forrás: djile/Shutterstock

Létezik olyan élménykártya is, amellyel akár 30 étterem közül is lehet választani: a megajándékozott eldöntheti, hogy egy hangulatos ebéd vagy vacsora során mely nemzet ízeit kínáló étteremnek szeretné a vendégszeretetét élvezi. Ár: 4000 forinttól.

Fotótanfolyam

Aki utazik, biztosan szeretné megörökíteni a legszebb helyeket, a legklasszabb élményeket. Egy naplemente, egy csillogó víztükör, egy éjszakai felvétel elkészítése viszont kihívás minden amatőr fotós számára. A megfelelő tudás megszerzése és a fortélyok ismerete időigényes és nehezen megy profi segítség nélkül.

Forrás: slowdef/Pixabay

A fotóiskolák tanfolyamain a résztvevők a fotográfusok szakavatott útmutatásával sajátíthatják el a digitális és filmes fotózás technikáját akár 1 napos workshopokon. Ez azért jó meglepetés, mert ha az ajándékozottnak nosztalgiázni támad kedve, a legjobb minőségben nézheti vissza a megörökített élményeit. Ár: 15 000 forinttól.

Vezetett városnéző túra

Vannak olyan cégek, amelyek ajándékkártyáival különféle tematikájú belföldi, városi túrák közül lehet válogatni. Ilyen sétákon általában azokra a helyekre szokták elvinni az érdeklődőket, amelyek nem hétköznapiak, vagy kiemelten szép látnivalók vannak ott, esetleg éppen fordítva: kevesen járnak arra, és csak egy vérbeli helyi lakos ismeri a titkos zugokat.

Forrás: Karen Arnold/Pixabay

A túrákon olyan helyekre is eljuthatnak így a résztvevők, ahová máshogyan nem tudnának, miközben megismerhetik a hely elfelejtett történeteit és rejtőzködő szépségeit egy-egy izgalmas téma köré felfűzve. Ezek a városi túrák általában másfél-kétórás gyalogos séta alkalmával mutatják be a nagyvárosok érdekes helyeit. Mivel az ajándékkártya rugalmasan felhasználható, a megajándékozott a saját érdeklődése és szabadideje szerint választhatja ki a neki megfelelő sétát. Ár: 3000 forinttól.

Állati örökbefogadás

Aki sokat utazik, rácsodálkozik az állatok sokszínűségére, egyediségére, és rájön, mennyire kiszolgáltatottak az emberi viselkedésnek, kapzsiságnak, és, hogy mi emberek mennyire lecsökkentjük ezeknek az élőlényeknek a természetes élőhelyeit.

Forrás: ustm66/Pixabay

Ha valaki az utazásai során helyiekkel is beszélgetésbe elegyedik, valószínűleg szóba kerül az a téma is, hogy azon a környéken valaha milyen gazdag állatvilág élt. A legtöbb beszélgetés sajnos azzal záródik a világ minden táján, hogy a civilizáció terjedésével megfogyatkoztak az ott élő állatok, és beszűkült életterük miatt nehéz körülmények között élnek. Így igazán különleges meglepetésben részesülhet az, aki egy megmentett állat örökbefogadója lehet. Állatkerteken, és különböző nemzetközi szervezeteken keresztül sok állatot lehet megmenteni, segíteni, támogatni, ami egy szívmelengető ajándék minden állatszerető embernek. Ár: 10 000 forinttól.

Kincsvadászat

Izgalmas élmény és kihívás nyomok után kutatni, és közben felfedezni a város legszebb pontjait. Már több cég, több városban is szervez ilyen különleges kalandjátékokat, amiket csapatban lehet barátokkal, családtagokkal vagy éppen a munkatársakkal játszani.

Forrás: Pexels/Pixabay

A játék célja, hogy nyomokat követve rejtvényeket, logikai feladatokat oldjanak meg a városban barangolva. A több órás játékidő akkor ér véget, amikor a küldetést teljesítik. Szuper ajándék: játék és izgalmas városnéző túra egyben. Ár: 4000 forinttól.

Főzőkurzus

A főzőiskola annyiban különbözik egy étteremtől, hogy a résztvevők maguk főzik a saját vacsorájukat, amelyet közösen fogyasztanak el. Nincsenek felszolgálók és szakácsok sem, a résztvevők általában egy séf segítségével készítik el egy-egy nemzet több fogásos ételeit. Keleti ízeket kóstolna vagy inkább az afrikai ételek ízvilága az izgatja?

Forrás: Pexels/Pixabay

A legtöbb főzőiskola a világ különböző tájainak séf specialistáit vonultatja fel, akik megmutatják, hogyan lehet ezeket az ételeket autentikusan elkészíteni. Az alapanyagokat és az eszközöket a főzőiskolák szerzik be és szolgáltatják a főzés során. Ezek a programok egytől egyig jó hangulatú élmények: az idő szórakozással, jó társaságban, különleges ízekkel és fűszerekkel keveredve telik. Ár: 9000 forinttól.

Segway túra

Léteznek városi és terep segway túrák. Egy város látványosságait a leggyorsabban és legegyszerűbben segway-el lehet felfedezni. Nem kell várni buszra, villamosra, és a lábukat sem kell lejárni. Hazai városokban éppen úgy talál könnyen letölthető vouchereket, mint külföldi városok különböző segway túráira.

Forrás: Kzenon/Shutterstock

A természetben csodás tájakon szelhetik a kilométereket fáradtság nélkül, ráadásul a környezetet sem károsítják közben, hiszen ezek 100%-ban környezetbarát eszközök. A túrákat azoknak is ajánlják, akik még sohasem próbálták ki a segwayezést, hisz az alaptúrákon mindenkit szakképzett oktatók tanítanak meg a futurisztikus jármű vezetésére, aminek nagyon egyszerű a használata. Ár: 8000 forinttól.

Múzeumélmény

Aki hosszabb útra kel, valószínűleg a legérdekesebb, legizgalmasabb látnivalókat is felkeresi, és kíváncsi azoknak a helyeknek a történelmére is. A múlt, a történelem megismerése teljesebb képet ad egy országról.

Forrás: Volker Glatsch/Pixabay

Emellett természetesen ma már nem minden múzeum fókuszál kizárólag a múltra. A jelen, sőt, a jövő is visszaköszönhet modern kiállítások, tárlatok formájában. Akár külföldi, akár hazai múzeumokba és skanzenekbe is vásárolhatunk ajándékutalványt, aminek birtokában az új tulajdonosa érdekes és izgalmas kiállításokon vehet részt. Ár: 2500 forinttól.

Kalandpark

Néha jó gyereknek lenni, és itt mindenki az lehet egy rövid időre. Sőt, kihívás is akad: mászófal kalandpályák, magaslati kötélpályák, bobozás stb. Az ország különböző pontjain izgalmas és változatos játékokkal, élményekkel gazdagodhatnak, akik egy kalandparkban töltenek el egy jó kis napot.

Forrás: Hans Braxmeier/Pixabay

Léteznek olyan kalandparkok, ahol üvegpanorámás, zárt kabinokban csodálkozhatnak rá a tájra, és olyan is, ahol az extrém kalandra éhezők a magasban, egy autó sebességével csúszhatnak át a kötélpályán a park egyik pontjából a másikba. Ár: 3000 forinttól.

Kutyaszán túra

Ez a nem mindennapi élmény csodálatos, téli tájakon vezet át, a kutyákkal egy csapatot alkotva, ami felejthetetlen örömet okozhat a tél szerelmeseinek. A havas utakon sebesen sikló szánkón állva a természet elemeivel megküzdve az ember teljes mértékben kiszakad a hétköznapokból.

Forrás: skeeze/Pixabay

Az erdő, a fák, a havas táj, a husky kutyák lelkes irama varázslatos érzéssel tölt fel mindenkit. Létezik pár órás és többnapos kutyaszános kalandozás is, különböző árkategóriákban. Ár: 14 000 forinttól.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek