Szemétszörny és cigarettacsikk-akvárium is lesz az Állatkertben

  A természetvédelem nem válaszható el a környezet védelmétől, így a Budapesti Állatkert is fontosnak tartja a környezettudatos szemlélet formálását. De nem csupán beszél minderről, hanem a saját mindennapi működésében is igyekszik megtalálni a környezetet leginkább kímélő megoldásokat - derül ki az intézmény közleményéből.

  Forrás: Budapesti Állatkert

  Az elmúlt években például bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, a Széchenyi Gyógyfürdő termálhőjével történő fűtést, hasznosítják a csapadékvizet, száműzték a PET-palackokat, és az étterem egyszer használatos tányérjai búzakorpából készülnek. 2015 óta egy a megújuló energiaforrásokat és a környezetbarát energiatermelést bemutató tematikus játszótér is működik az Állatkertben, a Japánkert szomszédságában.

  A környezetvédelem jegyében most szombattól jövő vasárnapig, november 16-tól 24-ig a hulladékcsökkentéssel kapcsolatos programok és látnivalók is várják itt a közönséget az Európai Hulladékcsökkentési Hét jegyében.

  A Főbejáratnál szemétszörny és cigarettacsikk akvárium érzékelteti az Állatkertben a látogatással összefüggésben keletkező hulladék mennyiségét, a Holnemvolt Várban pedig látványkomposztálóval és gallykomposzt demonstrációval mutatják be a kertészeti hulladékok felhasználását, ötleteket adva akár a kiskerttulajdonosoknak is.

  November 16-án és 17-én, azaz szombaton és vasárnap a fentieken túl a Holnemvolt Várban további érdekes, játékos programok várják a családokat, közös kézműveskedéssel, újragondolt kreatív tárgyakkal, Öko-desing kiállítással olyan tárgyakból, amelyek alapanyaga kidobásra szánt hulladék volt. Kiderül az is, hogy szemetelnek-e az állatok, és hogy egy tengerrel nem rendelkező ország lakóiként mit tehetünk a világtengerek szennyezésének csökkentése, s ezen keresztül a tengeri élővilág védelme érdekében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!