A legjobb ajándékötletek utazóknak

„Szép, szép, de ugye megvan még a blokk?" Hogy ezt a kérdést idén véletlenül se kapja meg senkitől, adunk néhány tippet, amelyekkel nem nyúlhat mellé ajándékügyben, ha világutazó barátról vagy rokonról van szó.

A karácsonyi bevásárlásra készülődés nagyjából minden évben ugyanúgy zajlik: eljön a november, ami pillanatok alatt decemberre válik, és még az ünnep előtti utolsó héten sem tudjuk, hogy mit adjunk ajándékba szeretetteinknek. Adtunk már ajándéktippeket wellness-őrülteknek és a téli sportok szerelmeseinek, egy külön listát gyűjtöttünk a túrázóknak, de ha olvasóink egy igazi világutazónak keresnek ajándékot, arra van is néhány ötletünk.

Az utazók általában kétféle módon pakolnak: vagy olyan dolgokat visznek magukkal, amelyek a komfort érzetüket növelik, vagy olyan praktikus dolgokra koncentrálnak, amelyekre minden esetben számíthatnak, mert masszívak, tartósak, törhetetlenek.

Élményt ajándékba - télen is kaland a természet!

Megkönnyítjük a döntést, ajándékozzon karácsonyra élményt: csillagos égbolt- és erdő bemutatók, nappali és éjszakai túrák, wellness, étterem. Egyéni igényeinek megfelelő ajándékkártyát állítunk össze a Zselici Csillagparkba, az Erdők Háza Látogatóközpontba vagy a Kardosfa Hotelbe. (X)

Nem, ez nem a nagyi kompressziós harisnyája

A rendszeresen utazóknak nem kell bemutatni az érzést, amikor egy hosszú repülő- vagy buszút során a bokájuk kis túlzással akkorára dagad, mint egy elefánté. Mert szerencsések azok, akiknek lába egy 16 órás út után ugyanolyan méretű, mint felszállás előtt. És ez nem is esztétikailag, hanem egészségügyileg problémás: a sok ülés akár trombózishoz is vezethet. Az előrelátó utazók ezért nem is indulnak útnak kompressziós harisnya vagy zokni nélkül. Persze, meg kell hagyni, a termék nem a ruhatár legszebb darabja. A VIM&VIGR ezt fel is ismerte, és teljesen új dizájnnal állt elő, tartva a harisnyák elsődleges célját. A stílusos kompressziós harisnyák olyan jól néznek ki, hogy egy trendi térdzokninak is elnézhetők. Így már egy gyors átszállás sem lesz probléma.

Forrás: vimvigr.com

Egy térkép, ami megmutatja, merre jártunk

Nem új keletű az ötlet, de ajándékba akkor is jó ötlet a lekaparós térkép. És mivel a cégek folyamatosan újabb és újabb dizájn ötletekkel állnak elő, mégcsak megunni sem lehet ezeket. A lekaparós térképek lényege, hogy az utazó egy vaktérképnek látszó alapról mindig az adott országot fedő réteget kaparhatja, amelyet legutóbb bejárt. Idővel aztán a térkép egyre színesebb lesz, és egyre kevesebb lesz rajta a vakfolt. Az Earthabitats térképe csak egy példa, hogy mennyi mindent rejthet magában egy ilyen ajándék. A cég matt fekete térképén az ország zászlók is lekaparhatók, és tartozik hozzá egy pengető formájú kaparó, matricák a fontosabb eseményekhez, valamint zászlócskák a városok
megjelöléséhez. Ha itthon nem találna megfelelő kaparós térképet, akkor nézzék meg a jópofa térképeket gyártó cég oldalát.

Forrás: earthabitats.com/

Utazópárna? Mutassatok egy igazán jót!

Utazópárnából is van sokféle – egyszerű kifliformájú, divatos, felfújható és extrém, asztalkás változat is, az egyik legújabb pedig a sálnak álcázott párna. A tudománynak és néhány ergonomikus design ötletnek hála, létrejöttek az olyan úti párnák, melyek nem csupán a nyakat, de a fejet is megtámasztják. A Trtl  cég sálnak álcázott párnájának belsejébe egy stabil támasztórendszert szerkesztettek, amit puha gyapjúval vontak be, a rögzítést pedig tépőzárakkal oldották meg. A párna kicsi, nem kell felfújni, mégis könnyen elfér a táskánkban. 

Forrás: trtltravel.com

Ha bárhol ránk jön a jógázhatnék

Az Instagram-ot és a Facebook-ot gazdagon elárasztották az olyan beállított képek, ahol az utazó egy csodálatos épület előtt, egy parkban, esetleg egy ház tetején jógázik, és éppen a Nap jótékony sugarait szívja magába. Ha olvasóink is ismernek olyan valakit, aki bárhol és bármikor képes nekiállni jógázni, akkor annak a YoFoMat matraca ideális ajándék lesz. Ez ugyanis nem egy átlagos jógaszőnyeg, hajtogatni kell, nem tekerni. Még hajtogatási vonalakat is rárajzoltak útmutatásként - ha ezt követjük, mindössze egy vastagabb iPad nagyságú helyet foglal el a táskánkban. Ha azonban csak
négy rétegbe hajtják, már is van egy ülőkéjük. A nem mindennapi jógaszőnyegről itt olvashatnak bővebben.

Forrás: khataland.com

Vége a szomjazásnak és a szemetelésnek

Ha körbenéznek a neten, számos összetekerhető vagy összecsukható vizes palackot találnak, de a legtöbb még üres, összepréselt állapotban is legalább 20 centi magas. Niki Singlaub dizájner azonban kitalált egy módszert, amivel az üres vizes palackot olyan laposra és kicsire lehet összenyomni, mint mondjuk egy pipere tükör. A szilikon palack környezetkímélő, nem veszi át a szagokat, és mosogatógépben is mosható. Ha kiürült, egyszerűen csak össze kell nyomni, és a következő töltésig mehet is a zsebbe. 

Akár egy karabinerre is ráakaszthatóForrás: www.uncommongoods.com

Egy jó hátizsákkal nem lehet melléfogni

Ha egyszer valaki rátalál a megfelelő hátizsákra, még a kedvét is meghozza az utazáshoz. Azt mondják, minden igényre van már megfelelő hátizsák, csak idő és türelem kell a megtalálásához. De a túrázók, a kevés cuccal utazók és az alkalmi turisták biztos, hogy sosem utasítanak vissza egy jó hátizsákot. Márpedig a Lifepack hátizsákja ilyen. Tele van rekesszel, biztonsági cipzárakkal látták el, és ami külön klassz, hogy kapott egy napelemes töltőállomást is. Így az USB-porton keresztül tölthetjük vele okoseszközeinket, és használhatjuk bluetooth-os hangszóróként is. 

Forrás: solgaard.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek