Vagány gasztronómiához vagány enteriőr, a megújult a Traktorban jártunk

A Traktor Étterem tavaly novemberben nyitott a Bazilika szomszédságában, de akkor még ott állt a nevében a Farmfood, ami sajnos nem azt a gondolatmenetet indította be az érdeklődő vendégek fejében, amit Bicsár Attila és csapata szeretett volna. A Traktor ugyanis nem volt se vegán, se kimondottan zöldség alapú étterem, csak jó minőségű, magyar alapanyagokkal dolgozott, amiket helyi beszállítóktól rendelt be és nem a világ túlsó feléről.

Forrás: Traktor Étterem / Press

Hogy ezt a hozzáállást egyértelmüsítsék és a falak között az étterem ars pieticája is megjelenjen, felkérték a nemrég nemzetközi Red Dot elismerést kapó Laki Esztert és a dániai tapasztalatokkal is rendelkező Csap Viktort, akik az újranyitásnál is jelen voltak, hogy a helyszín megjelenését igazítsák hozzá az ott kínált kulináris élményekhez.

Aki az elmúlt egy évben járt már a Traktorban, az tudja, hogy ez az a hely, ahol az elképzeléseinken megfelelően mi magunk kombinálhatjuk össze a késői ebédet vagy a vacsorát. Egy olyan fúziós magyar konyha elemeiből kombinálhatunk, ahol egyaránt megtalálható a kínai ötfűszerrel tálalt kacsamell, vagy a wasabis marha tatár, de a klasszikus rántott csirke, gulyásleves és a somlói galuska sem maradt le az étlapról.

Az ételeket akár meg is oszthatjuk egymássalForrás: Traktor Étterem / Press

Az újranyitáskor kóstolt ételek közül nagyon finomak voltak a főételek, mint a kacsamell, vagy a különlegességnek számító vöröstonhal, amit egy paradicsomos, friss uborkás salsaval tálaltak, de a Traktorban olyan nagy hagsúlyt fektetett eddig is, és most is a köretekre, hogy inkább azok vitték a prímet. A köretek (a menü kártya szerint 1300-1500 forint között alakul az áruk) az asztal közepére kerültek, kisebb tányérokban, hogy megoszthassuk őket egymással. A magyar földekről, magyar termelőktől származó alapanyagokat közel-keleti vagy dél-amerikai fűszerekkel tették még izgalmasabbá. Így kóstoltunk lencsével, pirított fodroskellel tálalt csicsókát, pankobundában kisütött zellergumót pikáns mártással és sült céklát rukkolával, dióval és sajttal.

Az egyszerű, de mennyei panko morzsás zellergumóForrás: Traktor Étterem / Press

Ahogy Csap Viktor is elmondta, a mai építészet az egyediségről szól. Tehát ha a gasztronómia mellett a helyszín is vonzó, akkor sokkal nagyobb rá a lehetőség, hogy a vendégek folyamatosan visszatérjenek. A Traktor esetében a művészi koncepció mellett az is fontos volt, hogy a korábbinál több embert tudjanak leültetni és olyan különálló térrészeket alakítsanak ki, melyek anélkül is megállják a helyüket, hogy fizikailag elválasztanák azokat egymástól. Így aztán az újranyitáson el is fértünk egymástól, de a nagyobb baráti társaságok is kényelmesen helyet tudtak foglalni.

Junior vigyáz az étteremreForrás: Traktor Étterem / Press

A Traktor Étterem megújult designjával és az ajtóban éberen vigyázó Porsche_Diesel Junior traktorral minden nap 12-től 23 óráig várja a vendégeket a Zrínyi utca 2-es szám alatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek