Mától telefonos applikációval is bejárhatja a Pintér-kert Arborétumot

  A pécsi Pintér-kert Arborétumának látogatói mostantól okostelefon alkalmazás segítségével is tanulmányozhatják a növényeket, amelyben olvashatnak a névadó Pintér Jánosról, az arborétum történetéről és főbb jellemzőiről is – olvasható a Duna-Dráva Nemzei Park Igazgatóságának hírlevelében.

  Tavirózsa az arborétum tavábanForrás: Komlós Attila / Pintér-kert Arborétum Facebook

  Az alkalmazás használata nem igényel folyamatos adatforgalmat, a letöltést és a telepítést követően offline használható. A fejlesztők szerint használata egyszerű: az arborétumban a növények mellett elhelyezett zománctáblákon látható számkódokat kell beírni az applikáció felső részén látható keresési mezőbe, majd a nagyító ikonra kattintani, hogy az adott növényről minél többet megtudhassunk.

  A látogatók bármely évszakban is keresik fel a kertet, a fotókon mindig a növényekre leginkább jellemző állapotot láthatják majd. Az alkalmazással az egyéni vezetés is elérhető a siketek és hallássérültek számára. Az arborétum látogatói a pénztárnál ingyenes wifi segítségével is letölthetik az alkalmazást.

  Az alkalmazás a Google Play áruházból innen, az Apple App Store-ból pedig innen tölthető le. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!