Ember és természet viszonyát elemzi a kappadókiai fotósorozat

  A koppenhágai Shawn Tang egy magával ragadó fotósorozatban hőlégballonokról örökítette meg a törökországi Kappadókia holdbéli tájait.

  Shawn Tang: HeliumA művész engedélyével

  Kappadókia egy fennsík Törökország középső részén és az erózió következtében kialakult fantasztikus felszíni képződményeiről, az úgynevezett Tündérkéményekről ismert. De vannak itt föld alatti városok - amelyek az első keresztények búvóhelyei voltak -, sziklatemplomok és sok más érdekesség is.

  Shawn Tang: HeliumA művész engedélyével

  A táj híres a különleges repülő alkalmatosságairól, a hőlégballonokról vezetett városnéző túráiról. Tang néhány helyivel három napon keresztül több alkalommal szállt fel, hogy a változó időjárási viszonyok között, hajnalban és alkonyatkor örökítse meg a táj változó színvilágát.

  A Helium fotósorozathoz írt beszámolója szerint a művész az ember és természet viszonyáról elmélkedik:

  "A levegőben, ahogy a nap áthatol a lenti ködös tájon, az ember megkérdőjelezi a természetben betöltött szerepét. Persze vannak repülő tárgyaink, amelyek a felhõk fölé emelkednek és óceánok felett haladnak, de ez nem feltétlenül jelenti hogy felsőbbrendűek lennénk, mint a természet."

  Shawn Tang: HeliumA művész engedélyével

  Láttuk, hogy arra vagyunk hivatva, hogy csak szemtanúi legyünk, és békében kell hagynunk ezt a földet."

  Shawn Tang: HeliumA művész engedélyével

  Tang szerint az ember azért hozta létre a hőlégballon túrákat, mert többet és többet szeretne kipaszírozni a tájból. De egy-egy ilyen gondosan megtervezett túra, a megszokott rutin, mégiscsak korlátozza kíváncsiságunkat, és hogy mit láthatunk.

  A sorozat azon elmélkedik mennyit látunk, és mennyi az, amit még láthatnánk."

  Shawn Tang: HeliumA művész engedélyével
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!