Másnaposság és csokoládé - két új múzeum nyílik Zágrábban

Mindössze egy héten belül két új múzeumot kapott Zágráb: az ízlelőbimbóinkat kényeztető Csokoládé Múzeumot, és a Másnaposság Múzeumát, amely december 1-jén nyitja meg kapuit a látogatók előtt - írja a horvát Hr Turizam hírportál.

Rengeteg csoki várja a látogatókatForrás: Pixabay / Készítette: PublicDomainPictures

Csokiimádóknak közelező látványosság

A csokimúzeum valójában egy vidámpark, amelyben a csokoládé történelmét, valamint földrajzi és kulturális jelentőségét ismerhetjük meg.

A látogatók megismerkedhetnek emellett az édesség készítésének a folyamatával is, egészen a kakaóbabtól a pralinéig.

Élvezetesnek ígérkezik a múzeumi túra, ugyanis a betérők minden szobában megkóstolhatnak egy csokikülönlegességet. A legfinomabbnak talált édességet akár meg is vásárolhatjuk, mivel egy csokoládébolt is működik az intézményen belül. 

A felnőtt belépőjegy ára 60 kuna, átszámolva 2700 forint, 4-18 éves gyermekek számára pedig 40 kuna, ami 1800 forintot tesz ki. Négy éves korig a belépés ingyenes. A múzeum a Varsó utca 5. szám alatt található.

Másnaposság a középpontban

A Másnaposság Múzeuma inkább felnőtteknek ajánlott. A múzeum egy klasszikus, „részeg hazaút" lehetésges állomásait mutatja be a város utcáitól kezdve, a közbeeső erdőkön át az esetleges hazajutásig.

Az ötlet két egyetemista, Rino Duboković és Roberta Mikelić fejéből pattant ki egy mámoros este folyamán, amikor belefogtak a jól ismert sztorizgatásba arról, ki, mikor, és hogyan szokott inni, és milyen tünetek kísérik a másnaposságát. A vidám légkör és a sok nevetés meghozta a gyümölcsét: megszületett a múzeum ötlete.

A múzeumban vicces másnapos sztorik, és ahhoz kapcsolódó tárgyak találhatók, a megvalósításban pedig több egyetemista segítkezett. A sztorikat horvátul és angolul olvashatjuk el.

Egy átlagos felnőtt belépő ára 25 kuna, egyetemistáknak pedig kedvezményes, 20 kuna a jegy. A múzeum a Preradović utca 8. alatt található.

Az izgalmas és nem mindennapi múzeumi kikapcsolódást akár Európa egyik legszebb Adventi vásárának meglátogatásával is egybekötheti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek