Másnaposság és csokoládé - két új múzeum nyílik Zágrábban

  Mindössze egy héten belül két új múzeumot kapott Zágráb: az ízlelőbimbóinkat kényeztető Csokoládé Múzeumot, és a Másnaposság Múzeumát, amely december 1-jén nyitja meg kapuit a látogatók előtt - írja a horvát Hr Turizam hírportál.

  Rengeteg csoki várja a látogatókatForrás: Pixabay / Készítette: PublicDomainPictures

  Csokiimádóknak közelező látványosság

  A csokimúzeum valójában egy vidámpark, amelyben a csokoládé történelmét, valamint földrajzi és kulturális jelentőségét ismerhetjük meg.

  A látogatók megismerkedhetnek emellett az édesség készítésének a folyamatával is, egészen a kakaóbabtól a pralinéig.

  Élvezetesnek ígérkezik a múzeumi túra, ugyanis a betérők minden szobában megkóstolhatnak egy csokikülönlegességet. A legfinomabbnak talált édességet akár meg is vásárolhatjuk, mivel egy csokoládébolt is működik az intézményen belül. 

  A felnőtt belépőjegy ára 60 kuna, átszámolva 2700 forint, 4-18 éves gyermekek számára pedig 40 kuna, ami 1800 forintot tesz ki. Négy éves korig a belépés ingyenes. A múzeum a Varsó utca 5. szám alatt található.

  Másnaposság a középpontban

  A Másnaposság Múzeuma inkább felnőtteknek ajánlott. A múzeum egy klasszikus, „részeg hazaút" lehetésges állomásait mutatja be a város utcáitól kezdve, a közbeeső erdőkön át az esetleges hazajutásig.

  Az ötlet két egyetemista, Rino Duboković és Roberta Mikelić fejéből pattant ki egy mámoros este folyamán, amikor belefogtak a jól ismert sztorizgatásba arról, ki, mikor, és hogyan szokott inni, és milyen tünetek kísérik a másnaposságát. A vidám légkör és a sok nevetés meghozta a gyümölcsét: megszületett a múzeum ötlete.

  A múzeumban vicces másnapos sztorik, és ahhoz kapcsolódó tárgyak találhatók, a megvalósításban pedig több egyetemista segítkezett. A sztorikat horvátul és angolul olvashatjuk el.

  Egy átlagos felnőtt belépő ára 25 kuna, egyetemistáknak pedig kedvezményes, 20 kuna a jegy. A múzeum a Preradović utca 8. alatt található.

  Az izgalmas és nem mindennapi múzeumi kikapcsolódást akár Európa egyik legszebb Adventi vásárának meglátogatásával is egybekötheti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!