Ilyen séfje még egy magyar étteremnek sem volt!

Októbertől Várvizi Péter közreműködésével folytatja majd a munkát az Onyx csapata a Vörösmarty téren. De nem csak a konyhában, hanem a laboratóriumban is várhatók újítások. A kutatóséf a mai magyar csúcsgasztronómia ismert alakja. Eddigi pozícióját is megtartva Mészáros Ádám, az Onyx séfje oldalán segíti majd az étterem új kísérletező és fenntartható működését – olvasható a turizmus.com oldalán.

Mészáros Ádám éppen csodát alkotForrás: Onyx Restaurant / Facebook.com

Várvizi Péter az Onyx konyháján és a Szent István Egyetem Élelmiszermérnöki Kara által biztosított laboratóriumban tölti majd az idejét. Munkája során ötleteket tesztel, kérdéseket válaszol meg és sztenderdeket tökéletesít.

Első projektjükben azon dolgoznak majd, hogy az étterem környezettudatosabban tudjon tovább működni. Ezt pedig azzal igyekeznek elérni, hogy beépítik az étterem mindennapjaiba a Tómin fagyasztási technológiát, melyet a nyugati világ még nem annyira ismer.

Az együttműködést egyébként két hónapos kísérletezés előzte meg, mely alatt számos pozitív hatást sikerült rögzíteni. Biztató eredményeket értek el például a fehérjedús élelmiszereknél, így határozottan vágnak bele az újabb kísérletekbe a lekvártól a mangalicáig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek