Az Alpok éjszakai arca sejlik fel a német művész fotóin

  Michael Schnabel fotóin úgy láthatjuk az Alpokot, ahogy még soha. A Dél-Németországban élő művész nem a megszokott nappali fényben fotózza a fenséges hegyláncokat, hanem éjszaka. Sejtelmes fotóin a hegység egy eddig ismeretlen arcával ismerkedhetünk meg.

  SidelhornForrás: Michael Schnabel/michaelschnabel.com

  Az Alpok fotózása évekig tartó kreatív folyamat volt, írja a művész, honlapján.

  Egy nap - vagy inkább éjjel - egyszer csak beugrott. A sötét ég alatt felfedeztem azt a nyugalmat, amit a mai Alpokból napközben hiányzik."

  SchwarzhanskarspitzeMichael Schnabel

  Az éjszaka és a sötétség fenséges hatást kölcsönöz a hegyeknek, a nyers teremtés és a visszafogottság érzését. Ezt akartam megragadni a munkámban."

  Rietzer GrieskogelMichael Schnabel

  Ebben az esetben nagyjából egy órán keresztül kellett exponálnia a művésznek. Ezzel szemben a városban készült éjszakai fotók például csak néhány percnyi expozíciót igényeltek.

  SilvrettaMichael Schnabel

  A fókusz és a komponálás sem volt egyszerű, tekintve hogy alig lehetett látni valamit az éjszakai fényviszonyok között. Éppen ezért a végső szelekció során sok beállítás kiesett a sorozatból, írja.

  HaunoldMichael Schnabel
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!