Szuper karácsonyi ajándékötletek a wellness szerelmeseinek

Kultúránkban jelenleg nagyobb szerepe van az egészséges életmódnak, a wellness kezeléseknek és az én-időnek, mint eddig valaha. Korosztálytól és nemtől függetlenül vágyunk a spa centrumok kényeztető kezeléseire, a pezsgőfürdőben eltöltött lazulásra, a fiatalító arckezelésekre, a masszázsokra és a meditációval, a befelé figyeléssel eltöltött időre. A most felkutatott ajándéklehetőségek minden olyan szerettünket megörvendeztetheti, aki otthon is élvezni szeretné a wellness központok nyújtotta kezeléseket, vagy akár el is látogatna az egyikbe.

Az alábbiakban felsorolt és bemutatott ajándéklehetőségek a hordható edzőeszközöktől a természetes illatokkal kényeztető élménygyertyákon és ajándékutalványokon keresztül az intelligens jógamatracokig és szaunapárnákig terjed. Természetesen a kínálat így sem lehet teljes, hiszen amint felbukkan egy újabb wellness trend, azonnal érkezik egy újabb lenyűgöző termék is, de azért adunk egy kis támpontot, hogy ne kelljen az ünnepek előtt pár nappal kapkodni az ajándékokért.

Forrás: Shutterstock.com

Szárazkefe-masszázzsal a bőr fiatalságáért

Bár szárazkefe-masszázs kezeléseket a legtöbb hazai health spaban is kínálnak, a piacon kapható jó minőségű, biokefékkel már az otthonunkba is becsempészhetjük a megújulás élményét. Ez a speciális kefe, amit szettben és egyenként is megvásárolhatunk, egy speciális, közepesen durva kaktuszrostból készült kefe. Mi egy hazai bio- és natúr kozmetikumokat forgalmazó webshopban találtuk meg a legtöbb fajtát, de a kis családi vállalkozásként működő, prémium termékeket gyártó Belula Care szettje is jó választás lehet.

A kezelés ideje alatt ezzel a kefével dörzsölik végig az egész testet, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, megakadályozza a pórusok elzáródását, és lehetővé teszi, hogy az egészséges sejtek oxigénhez jussanak. A dörzsölés hatására fokozódik a vérkeringés, és felfrissül a bőr, javul annak szerkezete, illetve tónusa. Arra azért figyelni kell, hogy a kezelés során kisebb-nagyobb bőrpír alakulhat ki, ezért érdemes a kefék mellé például egy olívaolajos bőrtápláló és nyugtató testápolót is venni. Így lesz teljes az összhatás.

Forrás: Shutterstock.com

Jóga-felszerelésekkel nem csak a testünkért

Bárki bármit is mond, a jógázás sosem megy ki a divatból, és mivel egyre több okos jógamatracot, párnát és beállítható okostükröt készítenek a gyártók, tényleg nincs megállás. Éppen ezért, annak a szerettünknek vagy barátunknak, aki elkötelezett jógázó, beszerezhetünk például egy organikus, természetbarát módon készült, mindenféle vegyszertől és nehézfémtől mentes jógamatracot. Ennek az ízületekhez is gyengéd kelléknek a kitalálója és gyártója egy ausztráliai testvérpár, akik az Ajna Wellbeing név alatt tevékenykednek.

Forrás: Arjan / FB

Nekünk azonban még a matracoknál is jobban bejöttek a meditációs jógapárnák. Természetesen ízléstől függ, de igazán egyikkel sem lőhetünk nagyon mellé. Ezeket a párnákat a legtöbb esetben erős, strapabíró, 100 százalékban pamut anyagból készítik, a töltelékük pedig tönkölypelyva. A Yoga Life oldalán többféle szín és forma közül is válogathatunk. És ha gyorsan döntünk, akkor biztos, hogy még a fa alá is kerülhet az idén.

Gasztrokönyvek a lélek és a test táplálására

Akik az ételek terén is szeretnek az egészségesebb fogások mellett dönteni – így aztán a szaunában is sokkal kevesebb mérget kell kiizzadniuk –, azoknak jó sok lehetőségünk adódik a tökéletes ajándékot megszerezni. Nézzünk szét pl. a könyvesboltok polcain. Rögtön három ízletes újdonság közül is választhatunk. Nekünk először Janits-Szabó Virág Buddha-tálak című könyve miatt csillant fel a szemünk. Ebben a vegetáriánus és vegán ételkompozíciók titkait leshetjük el, illetve azt, hogy hogyan kell elkészíteni egy Stresszoldó vagy egy Édes ébredés Buddha-tálat.

A másik kötet szintén jó olvasmány és jó ötletadó lehet azoknak, akik a gluténmentes étkezés hívei. A Gluténmentes pékség a Csipet Kiadó gondozásában jelent meg. A harmadik ízletes kötet pedig se nem vegán, se nem mentes, hanem ízig-vérig Borbás Marcsi. És a finom Magyarországot mutatja be, a Vadregényes keletet.

Ha pedig konkrét helyre vinnék a megajándékozottat, akkor jelenleg Budapest egyik legegészségesebb éttermét ajánljuk figyelmükbe, az ONO Poké Bowl & Bart, ahol hawaii mintára készülnek a friss lazacos, tonhalas nyers tálak rengeteg zöldséggel a saját ízlésünk szerint.

A spa kuponoktól a kandallóként ropogó élménygyertyákig

Az ajándékok sorából természetesen nem maradhatnak ki a beváltható tanfolyambérletek vagy kuponok, illetve a különleges szaunaszeánszra szóló ajándékutalványok. Az Aquaworld Resort Budapestben és a Holiday Beach Budapest fürdőkben például 3300 forintos áron vásárolhatunk élményfürdő belépőt a hozzátartozó kétalkalmas SzaunaSzeánsz jeggyel. De ha az adott barát vagy családtag még elkötelezettebb, akkor akár egy Szaunamester képzésre is beírathatjuk.

Ahhoz azonban, hogy teljesen el tudjunk lazulni, nem elég egy forró fürdőt venni, vagy elolvasni egy könyvet. Köztudott, hogy a hangulatunkat nagyban befolyásolják az illatok is. Nem mindegy hát, hogy milyen illat lengi be a lakást, amikor éppen spa hangulatot igyekszünk varázsolni, vagy meditálni készülünk.

Forrás: Aurora Candle Company / FB / Press

Ma már nem kell a külföldi piacon keresgélni, ha jófajta, tényleg illatos élménygyertyákat szeretnénk. Itthon is egyre többen kezdenek hozzá a természetbarát, káros anyagoktól mentes illatgyertyák készítéséhez. Ilyen például a budapesti Aurora Candle Company is, mely családi vállalkozásként kezdett hozzá a gyertyakészítéshez. A viasz, amit használnak GMO-mentes szójababból készül az Egyesült Államokban.

A szójabab olaj pedig azért jobb, mint a paraffin, mert megújuló forrású, természetesen lebomló alapanyag, és jóval alacsonyabb az olvadáspontja. Éppen ezért lassabban ég, és így akár 40-50%-kal tovább élvezhetjük az élménygyertya fényét és illatát. A gyertyák érdekessége, hogy fa kanócokkal égnek, ami olyan ropogó hangot ad, mintha a kandalló mellett ülnénk. Ellazuláshoz, meditáláshoz jó társ lehet. A mi kedvenc illatunk máig is a Lime Bazsalikom & Mandarin.

Végül egy olyan ajándéklehetőséggel zárnánk a sort, ami szintén az új trendekkel együtt jelent meg a piacon. Ezek pedig a tudatos figyelem kártyák, illetve a wellness naplók, amikbe beírhatjuk az edzéstervet, vezethetünk benne ételnaplót, beírhatjuk az áttöréseket, a méreteket és persze a célokat is. A gyakorlati, vidám kis kártyák segítségével pedig tudatosan indíthatjuk vagy zárhatjuk a napunkat. Ilyen és ehhez hasonló önsegítő, ingyenesen is kinyomtatható ajándékokat például az Urban:Eve oldalán is találhatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek