Egerbe és Olaszországba utaznának legszívesebben a Travelo olvasói

Lezárult házi közvélemény-kutatásunk, amelyben olvasóinkat arról kérdeztük, hogy hova, kivel, hány napra terveznek 2019-ben utazást, és mivel töltenék legszívesebben ezt az időt. Olvasóink véleménye mindig fontos számunkra, amelyet amikor csak tehetünk, igyekszünk is meghálálni. Ezt a kis kutatásunkat is összekötöttük egy családi wellness hétvége nyereményével, és már megvan a szerencsés nyertesünk is.

December 20-án indítottuk és 2019. január 6-án éjfélkor zártuk le azt a felmérésünket, amelyben olvasóink utazási szokásairól, szándékairól érdeklődtünk, és amelyeket összesen 1322, különböző adatokból összeálló utazási terv formájában kaptunk meg – ennyien válaszoltak összesen a kérdésekre. Ezekből pedig az alábbiak derültek ki.

Az Ördög-hídja az olasz Cividale del Friuli településén, ha még több képre kíváncsi, akkor kattintson a hídra!Forrás: Travelo

Legalább egy külföldi, rövidebb hosszú hétvégére 295-en szeretnének eljutni az idei évben, de 86-an azt írták, hogy a hosszú hétvégék közül többet is szívesen töltenének külföldi városnézéssel.

♦ Már a nyaralások hosszát jósolja elő az a néhány adat, amely szerint 2019-ben legalább egyszer, minimum négy éjszakás külföldi utazásban is gondolkodik olvasóinknak több mint negyven százaléka (577), de a megkérdezettek tíz százaléka (131) akár több ilyen, hosszabb utat is elképzelhetőnek tart.

♦ És ha már külföld, a legtöbben Olaszországba, Görögországba és Spanyolországba utaznának, de Horvátország, Ausztria, Portugália, Törökország és Egyiptom is felkerült az idei legnépszerűbb úti célok közé.

♦ Amikor arra voltunk kíváncsiak, kivel tervezik az idei évi utazást (több választ is meg lehetett jelölni), akkor a kérdéssort kitöltők 55 százaléka írta azt, hogy a párjával, 44 százaléka pedig azt, hogy gyerek(ek)kel közös családi utazásra (is) készül. Olvasóink közel 16 százaléka jelölte be, hogy baráti társasággal utazik majd, 6 százalékuk azonban idén egyedül tervezi felfedezni a világot.

♦ Amikor pedig azt szerettük volna megtudni, hogy milyen jellegű utazásokat terveznek, akkor a válaszadóink többsége a wellnessre (60%), a tengerparti nyaralásra (51,3%) és a városlátogatásra (42,2%) szavazott, kisebb arányban voksoltak a körutazásra (27,7%), egzotikus úti célokra (27,3%), kulturális utazásra (24%), de ezeknél már kevesebben jelölték meg a szabadtéri sportolással, túrázással egybekötött utazást (11,1%) és a hajóutakat (9,2%).

Eger izgalmas élő, képes történelemkönyv, kattintsanak a fotóra a galériáért!Forrás: Polyak Attila / Travelo

♦ Olvasóink több mint egynegyede (358 szavazat) az idei évben inkább több, rövidebb – 2, 3, de maximum négyéjszakás –, belföldi utazást tervez. A megkérdezetteknek majdnem pontosan fele, azaz 658 olvasónk írta azt, hogy legalább egy ilyen hosszú hétvégés pihenéssel mindenképp kalkulál az idei évben.

♦ Aztán sokan vesznek ki szabadságot azért, hogy négy éjszakánál hosszabb, többnapos belföldi utazást szervezzenek maguknak – legalábbis 1191-en ezt jelölték meg az utazás időtartamára vonatkozó kérdésnél.

♦ Olvasóink jóval több mint egyharmada (552) készül idén egy-, de akár többnapos itthoni városlátogatásra, amelyben ugyanolyan jól megfér egymással egy-egy vár bejárása, mint egy izgalmasabb kiállítás feltérképezése, vagy a saját gasztro-tapasztalatok beszerzése.

♦ A hazai nagyvárosaink közül olvasóink tízes listáján Eger, Szeged, Sopron és Gyula városa a  legnépszerűbb, de a megkérdezettek jelentős része tervezi, hogy még idén felkeresi, Pécs, Debrecen, Hajdúszoboszló, HévízBudapest és Noszvaj települését is.

Utóbbi látogatását egyébként egy valaki hamarosan meg is ejtheti. Mi ugyanis már gondoskodtunk egy családi wellness hétvégéről, amelyet a négycsillagos noszvaji Oxigén Hotelben foglaltunk le, és amelyet január 10-én sorsoltunk ki a "Hova utazol 2019-ben?" játékkal egybekötött felmérésünket kitöltő olvasóink között.

A szerencsés nyertesnek innen is gratulálunk, klassz programokat, remek élményeket kívánunk! Mi pedig jövünk hamarosan a következő nyereményjátékunkkal, de addig is kövessék, olvassák a Travelót, mert továbbra is azon dolgozunk, hogy önök minél könnyebben találjanak tervezett úti céljaikra, akkor is, ha most még csak ábrándoznak róla.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek