Pazar új panorámaúton élvezhetjük a budapesti kilátást

Vadiúj túraútvonalat alakítottak ki a fővárosi Hármashatár-hegy oldalában, az Index Szépkilátás blogja pedig elment letesztelni a fű alatt felavatott, egyedülálló panorámával megáldott ösvényt. A budai hegyeket újraerdősítő Guckler Károlyról nevezték el a sétautat, róla egyébként egy 2015-ben ideépített kilátót is elneveztek már.

Az út a Budai Zöld turistaút része, de kanyarog egy ideig a Feketesalak útnak nevezett ösvényen is, ami a Hármashatárhegyi úttól indul. Az utat végig kiszélesítették, elegyengették, padokat, asztalokat, pihenőket helyeztek el az út mentén, és 14 táblán érdekes információkkal is traktálnak.

.Forrás: Google Street View

A megközelítés nehézkes az Index cikke szerint: a 65A busz Fenyőgyöngye megállójától fél óra séta az egyik kezdőpont, fél óránál is többet kell menni a 137-es Virágos-nyereg megállójától. Autóval sem egyszerűbb, parkolni nem igazán lehet a végpontoknál.

Az út maga jó minőségű, emelkedése-lejtése alig van, a kilátás pedig pazar. A panorámaszakasz közel 3 kilométer hosszú, és nem mindenhol zavarnak be fák. Két helyen kilátóteraszt is építettek a 180 fokos élményért. Érdekesség, hogy vascsöveket is elhelyeztek mint távollátókat, de nagyító és lencse nélkül, bizonyos látványosságokra irányozva.

Érdekesség, hogy az Index az új, általunk is beharangozott Természetjáró alkalmazást is letesztelte, ami jól működött, a sétaút után a nyergen húzódó, meredekebb, kalandosabb úton is végignavigálta az újságírókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek