Egy helyen minden, ami Budapesten történik

A koronavírus legtöbbünk életében alaposan felforgatta a nyári terveket. Aki távoli vagy hosszabb nyaralással számolt, annak szinte biztosan alakítania kellett az eredeti elképzelésein. Sokan a külföldi vakáció helyett belföldön maradtak, így sok-sok új tájat és élményt fedeznek fel; mások a hosszabb nyaralást voltak kénytelenek rövidebbre cserélni, és nem ritka az sem, hogy idén nyáron csak a saját városunkban nézünk szét, hogy új helyeket kutassunk fel. Ez utóbbi jelenségnek még neve is van: az angol maradni (stay) és nyaralás (vacation) szóból képzett staycation szót használják egyre több nyelvben. A fővárosban és a környékén lakó olvasóinknak mostantól ilyen tuti staycationök
megtervezésében segít a Travelo frissen induló Budapest melléklete.De találnak itt tippet azok a vidéki olvasók is, akik idén nyáron hosszabb-rövidebb budapesti kirándulásokkal vakációznak.

Sétálunk, sétálunk

A karanténidőszak korlátozásai után már mind ki voltunk éhezve a csoportos programokra és a kultúrára. Ezt hozták el nagyon gyorsan az újrainduló szabadtéri séták, amelyek mellé azóta további, beltéri városi sétaprogramok is csatlakoztak. Mi pedig kíváncsian eredünk a Zsolnay-titkok vagy a budapesti szecesszió rejtett épületeinek nyomába, járunk utána a Gellérthegy boszorkányos történeteinek, vagy a két világháború közötti irodalmi élet legendáinak; és sétálunk szociokulturális tematika mentén.

Travelo tipp: Július utolsó hétvégéjén ismét Séták Éjszakája, ahol egy este akár három városnéző sétán is részt vehetünk!

Forrás: Spectral-Design / Shutterstock

Egy-két jó helyre becsücsülünk

A szabadtéri szezonban folyamatosan hozzuk a jobbnál jobb tippeket az újként nyitó kertmozikról és az egy-két éve még kuriózumnak számító, de a vírus miatt hirtelen egészen elterjedt autós mozikról. És persze már most segítünk egy őszi kulturális staycation terveit is összeállítani az olvasóinknak, eláruljuk például, hogy milyen kiállításokkal nyit újra a Ludwig múzeum ősszel.

Óbudai Budapest GardenForrás: Budapest Garden / Facebook

Nagyvárosi bölcsesség, hogy a kulturális programokra nem szabad üres hassal menni, a kult programok után pedig érdemes még beülni valahová, hogy kibeszéljük a látottakat. Ehhez szuper tippeket hozunk egész évben, minden pénztárcához, legyen szó food truck kajákról akár vegán kivitelben, egy új, belvárosi étteremnyitásról, vagy top séfek pezsgővacsorájáról.

De nyáron, főleg, ha nyaralunk a városban, a legjobb hely, ahol este kiköthetünk, egy-egy hangulatos tetőterasz. Nemrég nyitott például egy vadiúj hely a páratlan panorámájú Marriott szálloda tetején. De most olyan helyek is, ahová a külföldi turisták miatt eddig nehéz volt bejutnunk, direkt a budapestieknek szervezett bulikkal és szezonális itallapokkal várnak minket, ha különlegesebbé szeretnénk tenni a budapesti staycationünket vagy csak egy átlagos kedd estét!

Csobb!

Nyaralás pedig nem lehet teljes, még ha nem is hagyjuk el közben a várost, egy-egy kiadós csobbanás nélkül. Szerencsére a legtöbb strand már megnyitott a kényszerű zárvatartás után, így – ha új szabályok betartásával is –, de élvezhetjük a nagyvárosi strandolás élményét. Az őszi szezonra készülődve pedig érdemes többet megtudni a legújabb gyógyfürdőnkről éppúgy, mint a sok száz éves törökfürdőink történetéről és szolgáltatásairól!

Az Aquaworld Budapest Élményfürdő felülnézetbőlForrás: aquaworldresort.hu

Travelo tipp: Mindjárt itt a fürdők éjszakája, nézze meg milyen programokkal várják a budapesti strandok!

Fővárosi olvasóinknak kellemes staycationt, a vidékről Budapestre nyaralni indulóknak pedig szuper kirándulást kívánunk!

Ha olvasóinknak is vannak kedvenc fővárosi helyei, ha tudják, hogy merre találhatók a város legizgalmasabb falatozói, leghangulatosabb kávézói, és a helyek, ahol a legjobb a nyárestéket eltölteni, akkor írják meg nekünk ezen az oldalon keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek