Koronavírus, egyensúly, hálózati mintázatok - ezek lesznek az újranyitó Ludwig Múzeumban

A koronavírus miatt szükséges több hónapos zárva tartást követően augusztus 20-án nyitja meg újra kapuit a Ludwig Múzeum, írja a múzeum, honlapján.

Ludwig MúzeumPeter Siroki/wikipedia

Az első új kiállításon a múzeum gyűjteményéből állítottak össze egy új válogatást Időgép címmel. A tárlat a világjárvány rövid szünetében, rendkívüli körülmények között jött létre, így nem hagyhatta figyelmen kívül az elmúlt időszak tanulságait sem. Ezúttal olyan művek kerültek a válogatásba, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, s maguk a művek tekinthetők olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

Szeptember 4-től lesz látogatható az Art Collection Telekom gyűjteményéből rendezett Egyensúlyban című kiállítás, amely arra keresi a választ, hogy miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban. A szelekcióban többségében kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásai szerepelnek.

Majd Október 10-től lesz látogatható a BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve. A kiállítás nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető, és az ún. Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 20 évét mutatja be. A hálózati ábrák és struktúrák a csúcstechnológia felhasználásával szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak. A tárlat nyomon követi a hálózati vizualizáció fejlődését, majd kitér az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazására is. 

A Ludwig Múzeum keddtől vasárnapig 10.00–18.00 óráig tart nyitva, a kiállítások csak maszkban látogathatók, a másfél méteres távolságot betartva.A múzeum munkatársai arra kérik a látogatókat, hogy amennyiben lehetséges, a belépőjegyeket online vásárolják meg, a helyszínen pedig törekedjenek a kártyás fizetésre.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek