Visszatérhetünk a városba sétálni, és még guide is jár mellé

Miután május 17-én feloldották a budapesti kijárási korlátozásokat is, a Magyar Sétaszövetség tagjai, a Budastep, a Hosszúlépés. Járunk? és az Imagine Budapest közösen döntöttek arról, hogy újraindítják jellemzően szabadtéren zajló, kis létszámmal induló városi sétáikat.

IllusztrációForrás: Xandro Vandewalle / Unsplash

A sajtóközlemény szerint eddig is azt tartották a legfontosabbnak, hogy vendégek, a partnerek és a sétavezetők biztonságban érezzék magukat a séták során, de a járványprobléma következtében mostantól a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai ajánlásait is követni fogják.

Így mindhárom sétaszervező csapat javasolja majd a maszk viselését a sétálóknak, zárt térben pedig kötelezővé teszik azt. Kizárólag olyan helyen tartanak majd sétákat, ahol biztosítani tudják a másfél méteres védőtávolság betartását, illetve a séták jól ismert illusztrációs anyagait rendszeresen fertőtlenítik. A sétákat mostantól készpénzmentesen szervezik meg, és lehetővé teszik az érintésmentes vásárlást is.

A séták maximális létszámát is korlátozzák biztonsági előírásoknak megfelelően, ebből következően a programokon csak azokat fogadják, akik egészségesek. Akik pedig betegnek érzik magukat, azoknak rugalmas lemondási és átfoglalási feltételeket biztosítanak.

A Magyar Sétaszövetség tagjai mostantól ismét folyamatosan hirdetik a sétaidőpontjaikat, melyeket az egyes szervezetek honlapján találunk meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek