Álmok porcelánból: A Zsolnay-titok nyomában

Elszántság, lelemény és kitartás: egy magyar családi vállalat sikertörténete, ami különlegessé tette Budapestet. Egy lukafai fazekasmester útja a világhírig; egy igazi, évszázadokon átívelő sikertörténet, amely megváltoztatta Budapestet és fogalommá tette egy tüke pécsi család nevét: a Zsolnay.

Forrás: hosszulepes.org

A Hosszúlépés. Járunk? új sétát szervez Budapesten, melynek során az érdeklődők elmerülhetnek a magyar szecesszió varázslatos világában, és megtudhatják, miként tették lehetővé a Zsolnay család találmányai a legnagyobb magyar építőművészek kibontakozását. A Zsolnay neve egybeforrt a szecesszió varázslatos motívumaival és a magyar iparművészeti etalon megteremtésével.

A sétán megismerhetik a legendás család történetét, funkció és művészet kapcsolatát, egyszóval a porcelánbirodalom felépítését, ami Pécsről indulva meghódította a világot. Megtudhatják, miként találták fel a világsikert hozó pirogránitot és eozint, és azt is, hogyan alakította Közép-Európa sorsát a Zsolnay család és szabadkőműves társaik - derül ki az esemény honlapjáról, ahol bővebb információk is találhatók a sétával kapcsolatban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek