Budapest egyik legszebb törökfürdőjét egy napig száraz lábbal is bejárhatja

Akinek még nincs holnapra programja, annak most egy történelmi érdekességekben gazdag, de kellemesen lazulós délelőttöt tudunk ajánlani. Csobbanással egybekötött fürdőtúrát tartanak ugyanis holnap, azaz március 7-én délelőtt a török korból fennmaradt, nemrég felújított Veli Bej Fürdőben. Az eseményt a Spabook csapata szervezi, akik több budapesti fürdőben (pl. legutóbb itt) is tartottak már zártkörű fürdőzéseket, amelynek résztvevőit az intézmény olyan, titkos területeire is bevezetik, ahova egyébként sosem engedik be a látogatókat. Ezúttal sem lesz másképp.

Forrás: Kassay Tamás / Spabook / Facebook

A török fürdő történetéről, titkairól és érdekességeiről egy, a fürdőt hosszú évtizedek óta jól ismerő szakértő túravezető mesél majd, ő vezeti be a csapatot az elzárt területekre is. A résztvevők nemcsak láthatják, de a túra után ki is próbálhatják a hagyományos török fürdőrész öt vizes blokkját, köztük a kupolás, nyolcszögletű, 36-38 fokos központi gyógymedencét, és a körülötte önálló fürdőfülkében található négy másik, különböző hőfokú kismedencét.

A Betegápoló Irgalmasrend által működtetett Veli Bejben mindemellett egy kompletten megújult wellness részleget is találnak majd jakuzzival, két gőzkamrával, finn és infraszaunával, masszázs-zuhanyokkal, Kneipp-sétálóval, külön úszómedencével és masszázs-helyiségekkel.

Forrás: Irgalmasok Veli Bej Fürdője / Facebook

A török időket megidéző fürdőzésre a vendégeket reggel 8-ra egy pohár frissítővel várják, a közel egyórás fürdőbejárás után pedig jöhet a délig tartó ázás, csobbanás. Aki még ezek után is érzi magában az erőt, az a csapattal együtt megnézheti a fürdő kifolyóját a Duna parton, felsétálhat a Gül Baba türbéjéhez, ahol a múzeumot is közösen járják majd be, a program legvégére pedig egy titkos kilátópont felkeresését is ígérik a szervezők, ahonnan egészen új nézőpontból lehet megcsodálni Budapest látképét és a Parlament épületét.

Fontos! A holnapi program regisztrációhoz kötött, jegyárakról és minden másról az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

Gül Baba türbéje és az oszlopcsarnok – a múzeumban március végéig ingyen látogatható a Kultúrák és korok Budán című tárlat, ahol interaktív eszközök, hanghatások és vizuális elemek repítik vissza képzeletben a látogatót a török hódítás korábaForrás: Wikipedia.org / Etelka Csilla
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek