Hamarosan nyitnak a budapesti strandok, ezek lesznek a változások

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi, Római strandok 2020. május 30-án nyitnak, míg a Pünkösdfürdői strand legkésőbb 2020. június 15-ig nyit - derül ki a Budapest Gyógyfürdői Zrt. sajtóközleményéből.

Forrás: Globetrotter19/commons.wikimedia.org

A belépők árai alapvetően nem növekednek, és továbbra is váltható gyermek-, diák- és nyugdíjas jegy, illetve kedvezményeket nyújtó családi belépő is. Fontos változás viszont, hogy jegyeket csak online lehet vásárolni a www.budapestgyogyfurdoi.hu weboldalon, a fürdők területén pedig kizárólag bank- vagy feltöltőkártyával lehet fizetni.

A strandok felkészítése 2020. május 5-én kezdődött, a hagyományos feladatokon kívül a BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi strandfürdő területén. Az újranyitás előtt a medencék vizét teljes körűen bevizsgálták.

A jövőben új szabályok is életbe lépnek. A korábbi évekhez képest egyszerre kevesebben tartózkodhatnak bent, a szabad férőhelyek számát – a parkolókhoz hasonlóan - mind a bejáratnál, mind a strandok honlapján feltüntetik. A medencék egyidejű befogadóképességét is korlátozzák, a létszámot az úszó- és vízmesterek fokozottan ellenőrzik a jövőben.

A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, a víz minőségét két óránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órákat is minden használat után fertőtlenítik, a forgalmasabb látogatótereket (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket 30 percenként tisztítják meg. Az egyéb szolgáltatásokat (pl. játszótér, sportpályák) legalább naponta kétszer takarítják. A kölcsönözhető eszközök fertőtlenítése minden használat után megoldott, emellett alkoholos kézfertőtlenítőket is elhelyeznek.

A pénztárakat - ahol egyéb szolgáltatások megvásárlására lesz lehetőség - plexivel, illetve üvegablakkal választják el, a pénztárosok maszkban és kesztyűben végzik majd munkájukat. 

A helyzetre való tekintettel módosul a házirend is. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített, most ezeket különösen fontos betartani. Papucs nélkül nem engedjik be a látogatókat, a pénztárak előtt és a büféknél is kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek