Ezen az augusztusi estén boszorkányos séta várja a Gellérthegyen

A megszokottól kicsit eltérően, boszorkányos sétára indulhatnak a Gellérthegyen augusztus elején: boszorkányok, bűbájosok, vajákosok és társaik lesznek a képzeletbeli kísérők. És hogy miért pont a boszorkányok? A sétán majd kiderül!

A Szabadság-szobor naplementekorForrás: rHerczeg - Indafotó/Wikipedia

A barangolást a Citadellánál kezdik a jelentkezők, ahonnan a panoráma ösvény lépcsőin lefelé haladva végig kalauzolják őket a hegy történetén és legendáin. Ahogy sötétedik, már az elemlámpák fényére  lesz szükség, de azért a város fényei is csodálatos keretet biztosítanak majd a barangoláshoz.

A páratlan, UNESCO világörökségi panoráma út során a résztvevők találkoznak a Gellérttel, megismerik a látványos Téglás ház történetét, meditálnak egyet a Filozófusok kertjében, megtudják, hogy mit néz folyamatosan a Pest Buda szobor, hogy mi rejlik a talpuk alatt, és megemlékeznek az Uránia csillagvizsgálókról. És lehet, hogy boszorkányokkal is találkoznak?

A szervezők a sétát augusztus 7, péntekre tervezik, 18:00 és 20:00 óra között. A részvételi díj 3500 forint személyenként. Bár a Barangoló Baráti Kör szervezte séta nem lesz ezoterikus jellegű de az érdekességek biztos mindenkit elvarázsolnak majd - olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a túra további adatait és a koronavírus miatt betartandó szabályokat is megtalálják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek