A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

    A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

    Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a Campionato Mondiale Della Pizza nevű világbajnoksága 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát. Az egyetlen magyar induló, Szabadfi Szabolcs pék bejutott a világ 50 legjobb pizzakészítője közé, és végül 48. helyen végzett (717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert) -írja a Turizmus.com.

    A pizzájához (pizza pala) kedvenc alapanyagait használta: mangalica sonkával és spárgával bolondította meg versenyművét. A jelenlegi leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót (Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli - pizzaiskola) is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve - írja a lap.

    Graziano Bertuzzo és jobbra Szabadfi SzabolcsFotó: Panificio il Basilico Facebook

     A kőszegi származású Szabadfi Szabolcs egyébként Szombathelyen tanult péknek, jelenleg a Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékség útjait egyengeti. Március végén pedig élete egyik legnagyobb elismerését kapta meg: ő lett Magyarország legjobb péke.

    További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!