Látvány és ízözön: 7 tengerparti étterem álomszép kilátással

Hogyan lehet fokozni egy éttermi élményt a mennyei ízeken és a kellemes kiszolgáláson túl? Nos, képzeljétek el, ahogy a friss levegőn üldögélve egy napos tengerparton ebédeltek, miközben a kék tengerbe vész a tekintetetek. Vagy este egy gyertyafényes vacsora mellett kivilágított hajók suhannak a tengeren. Hát nem romantikus? Az bizony! Nézzük, hol találhatók a legszebb partszakaszokon álló éttermek!

Grotta Palazzese – Polignano a Mare, Olaszország

A dél-olaszországi pugliai régióban az apró Polignano a Mare községben található étterem valóban képeslapokon, magazinok, cikkek, és közösségi portálok címlapjain szerepel. Az étterem abban a természetes barlangban található, amelyről a nevét is kapta. A tengerre néző természetes barlangban egy vendégeket fogadó teraszt hoztak létre, ahol akár 150 fő is elfér.

Forrás: grottapalazzese.it

Az Adriai-tengerre néző barlang 1700 óta bulik, illetve bankettek helyszínéül is szolgál. További információt az étteremről ide kattintva kaphattok.

Post Ranch Inn – Kalifornia, USA

Akik ebben a kaliforniai Big Sur városában található étteremben foglalnak helyet, garantáltan mesés panorámában lesz részük. A Post Ranch Innből ugyanis a Csendes-óceánra és a sziklás hegyekre láthatnak, és nem mellesleg maga az étterem is egy 1200 méter magas, félreeső sziklán fekszik.

Forrás: postranchinn.com

A szögletes panoráma üvegfalaknak és a különböző szinteken elhelyezett asztaloknak köszönhetően az Egyesült Államok egyik leghosszabb és legfestőibb beépítetlen partszakasza hever a vendégek lába előtt. További információt ide kattintva kaphattok.

Il Pirata – Praiano, Olaszország

Ebben az Amalfi-parti idillben a vendégek egy sziklákba épített napsütötte teraszon élvezhetik a kulináris gyöngyszemeket, például a frissen elkészített tengeri sünöket, mindezt egy csillogó öböl felett.

Forrás: Il Pirata/Facebook

A hagyományos receptektől ,az újragondolt inspirációkig mindenféle finomságot kínálnak, melyeket a teliholdas éjszakák diszkrét és varázslatos hangulatában éppen úgy élvezhetnek a vendégek, mint a napsütéses melegben, amikor káprázatos fényekkel csillog a tenger. További információt ide kattintva kaphattok.

Ambrosia – Szantorini, Görögország

Szantorini szigetén az Oia nevű falu egy szikla tetején található, melynek étterme világhíresnek mondható. A tipikus hófehér apró házakra és tengerre néző terasz mágnesként vonzza az itt nyaralókat.

Forrás: restaurant-ambrosia.com

A vendégek a híres kalderára néző panorámateraszon gyertyafényes vacsora mellett fogyaszthatják el a kulináris finomságokat, ahol a görög konyha fogásain túl a nemzetközi konyha ételeit is felszolgálják. További információt ide kattintva kaphattok.

Nautika – Dubrovnik, Horvátország

Az étterem Pile kapujánál, Dubrovnik óvárosának nyugati bejárata mellett található, ahonnan egyedülálló kilátás az Adriára, valamint Lovrijenac és Bokar erődítményeire.

Forrás: nautikarestaurants.com/restaurant-nautika

Az étterem séfje, Mario Bunda változatos kínálatában megtalálhatók a dalmát Vis szigetről származó homár és az Adria helyi vizeiből származó finomságok. Az étteremben már 1881-ben fogadták a  tengerészeket. Ma az étteremnek nem csak gasztronómiai szerepe van, hanem a hely gazdag történelmének megőrzésére is szolgál. 2008-ban a Nautika éttermet a világ hatodik legromantikusabb éttermének ismerte el a nagy tekintélyű Condé Nast Traveler magazin. További információt ide kattintva kaphattok.

Baan Rim Pa – Phuket, Thaiföld

Elég csupán erre a fotóra nézni, és elképzelni magunkat, ahogy a dús növényzettel körülvett teraszos étterem egyik asztalánál ülünk és koktélt szürcsölünk a frissen fogott tengeri gyümölcsök, grillezett halak mellé. 

Forrás: baanrimpa.com

A Baan Rim Pa név nemcsak Thaiföldön, hanem az egész világon jól ismert. A többszörösen díjnyertes étterem minden asztalától csodálatos panoráma nyílik az Andamán-tengerre. Az étteremben különleges atmoszférát teremt a thai stílusú dekoráció a rengeteg tikfával és helyi selyemmel. További információt a étteremről ide kattintva kaphattok. 

The Caves Hotel – Negril, Jamaica

A jamaicai Negrilben található The Caves Hotel mészkő belsejét növények és villódzó gyertyák tarkítják, és az asztalok csupán pár lépésre vannak a tengertől. Romantikázni vágyó pároknak ideális hely, ahol meghúzhatják magukat a barlang mélyedéseiben álló asztaloknál, miközben a tenger a lábuknál hullámzik.

Forrás: thecaveshotel.com

A hely egyben olyan szállodaként is működik, ahol a vendégek (csak felnőttek, gyermekek nélkül) hangulatos sziklaparti nyaralókban alhatnak, és a végtelen homokos tengerparton egy barlangban is fürdőzhetnek. További információkat a szállodáról és étterméről ide kattintva kaphattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek