A Balaton-felvidék szőlőhegye újra különleges kulináris élvezetekkel vár

Június első szombatján a Balaton-felvidék csodás szőlőhegye megtelik élettel és egy napra a borrajongó természetbarátoké lesz a főszerep. A Szent György-hegy HAJNALIG a nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja, amikor olyan kis pincék is kinyitnak, ahova máskor nem lehet ellátogatni – tudtuk meg egy sajtóközleményből.

Csaknem 20 pincészet, borbolt, étterem és kert várja a látogatókatForrás: Orbán Péter/Szent György-hegy HAJNALIGOrbán Péter/A Szent György-hegy HAJNALIG

Ez a nap a találkozásoké, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és sárkányoké! A sárkányok ugyanis a legenda szerint hagyományosan otthon érzik magukat a Szent György-hegyen, 2024 pedig a kínai asztrológia szerint a sárkány éve: így a szervezők idén tábortüzekkel, sárkányos tematikával, sárkánytúrákkal és természetesen vulkanikus, tüzes borokkal fűszerezik a hétvégét. Az eseményre limitált számú jegy kapható.

A látogatók idén is „nappali" és „hajnalig" helyszínek között válogathatnak – csaknem 20 pincészet, borbolt, étterem, kert nyit ki, és lesznek régi-új helyszínek is.NAPPALI helyszínek 12:00-22:00

Boksay Pince, Borbolt a völgyben, Napvirág Pince, Nyári Pince, Pap Wines, Szászi Birtok, Zöldülő Terasz, Kutyakaparó (Puttkamer Bence és Mossop Peti kertje), La Llama Lounge

HAJNALIG helyszínek 14:00-01:00

2HA, Gilvesy B-üzem, Hóbor Pince, Horváth Pince, Killer Pince, Molnár Pince, Napsárkán Pince, Pál Pince, Pláne Badacsony borterasz+Földi Bálint

Kiegészítő helyszínek: Hegymagasi Marhaságok, Zsili Lab, El Valle Grande Ranch - Állatsimogató, kemping, szabadidős tér

A Szent György-hegy HAJNALIG fesztiválon mindig különleges hangulat vanForrás: Orbán Péter/Szent György-hegy HAJNALIG

„Szerintünk ez egy egész hétvégés program, érdemes úgy tervezni, hogy jusson idő minden szempontból megérkezni, lelassulni: pénteken, a „nulladik napon" is lesznek már nyitva pincék, vasárnap ébredve pedig még egy brunch is belefér. Szombaton már délben nyit a fesztivál, így lesz idő napsütésben végigjárni a helyeket, vagy részt venni egy sárkánytúrán, vulkanikus borokat kóstolni, piknikezni, belehallgatni a koncertekbe" – meséli Budavári Dóra, a Szent György-hegy HAJNALIG szervezője, ötletgazdája.

Idén is csaknem 20 helyszínből válogathatunk, hiszen a Szent György-hegyen egymás mellett sorakoznak a jobbnál jobb pincészetek, séta távolságra. A legtöbb helyen a tulajdonos család készíti a borokat, sok az őstermelő, natúr és bio tételeket is találunk a kínálatban, és nem maradnak el az olyan különlegességek sem, mint a narancsbor vagy a pét-nat.

Parkolni idén is lehet Hegymagason, a Hegymagasi Marhaságok parkolójában, de érdemes időben érkezni, mert szombaton itt van a helyi piac – hamburgereket pedig később is talál itt, aki a hegyről is éhesen jön le. Lesz egy kifejezetten képzőművészet orientál helyszín: Babos Zsili és a Zsili Lab a hegy eltűnőben lévő, régi világának szeretne emléket állítani szobor kiállítással, vetítéssel, installációval. A hegy aljában pedig lesz lehetőség napközbeni állatsimogatásra is.

A borok és a panoráma még nem minden: a Nappali és a Hajnalig helyszíneken lesznek finom falatok, koncertek, sok élőzene és DJ-szett is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek