Meneküljetek, ha ezeket az intő jeleket látjátok egy étteremben!

Akár itthon ennétek egy finom ebédet vagy vacsorát, akár külföldön ülnétek be valahova, érdemes körültekintően választanotok az éttermek között. Mielőtt döntenétek, mindenképpen érdemes tájkozódnotok az adott helyről, de ha csak random térnétek be valahova, mutatjuk, mik azok az intő jelek, amikre ha figyeltek, elkerülhetitek, hogy ne kellemetlen érzésekkel vagy gyomorrontással távozzatok. 

Vajon mi lapul a tányéron? - illusztrációForrás: Nicoleta Ionescu/Shutterstock

A mindmegette.hu összeszedte cikkében a gyanús jeleket, melyek arról árulkodnak, hogy másik éttermet kellene választanotok. Kezdjünk mi is bele!

Megkérdőjelezhető tisztaság 

Fontos az első benyomás. Nem biztos, hogy általánosíthatunk, de ha szemetes az étterem előtti rész, akkor lehet, hogy belül sem ügyelnek annyira a higiéniára. Ha beljebb merészkedünk és ragadós asztal, piszkos evőeszközök látványa fogad, azonnal forduljunk meg, és távozzunk. Ezek sajnos az alapvető higiénia hiányára utalnak, és ha egy ilyen helyen esztek, örülhettek, ha nem kaptok gyomorrontást.

Negatív online értékelések

Ne sajnáljuk az időt arra, hogy megnézzük, miket írnak a neten a kiszemelt helyről. A Google értékeléseknél nemcsak a csillagok számából, hanem a hozzájuk írt kommentekből is sokat megtudhatunk. Bár mindannyian különböző ízléssel vagyunk megáldva, da ha visszatérő porblémákról írnak a kommentekben, érdemes megfontolni az igazságtartalmukat.

Nem sok jót jelenet, ha többen is elégedetlenek a felszolgált étellel - illusztrációForrás: Minerva Studio/Shutterstock

Túl nagy választék

Az sem biztos, hogy jó jel, ha túl sokféle étel közül lehet választani. Ha ugyanis szendvicsektől a húsos és vegán fogásokon keresztül a tenger gyümölcséig mindenféle ételet kínálnak, akkor valószínűleg sok az előre bekészített, vagy gyorsfagyasztott alapanyag. Inkább válasszunk olyan helyet, ahol rövid és szimpatikus menüsor áll az étlapon, mert akkor nagy valószínűséggel mindent frissen készítenek el nekünk.

Túlzásba vitt reklám

Érthető, hogy az embereket a színes feliratok csábítják be egy vendéglátó helyiségbe, de ha túl sok a reklámtábla és az akció, az talán nem véletlen. A hangzatos címek is gyanúsak, mert ha valóban ott kapni a világ legjobb hamburgerét, felesleges kiírni, hiszen úgy is elterjed a híre.

A legjobb éttermek híre szájról szájra terjed - illusztrációForrás:Lyubov Levitskaya/Shutterstock

Mosdók, ahonnan menekülnénk

Nem véletlenül tartja a mondás, hogy nézd meg egy étterem mosdóját, és látod a konyháját is. Amennyiben a mosdóban kosz van, hiányzik a kézmosó, töröttek a csempék vagy sárga a vízkőtől a mosdókagyló, jobb ha ki is fordulsz az étteremből, mert valószínűleg más részeire sem költenek és azokat is ennyire elhanyagolják.

Ha a mosdók koszosak, az étterem többi rész sem ragyoghat a tisztaságtól - illusztrációForrás: Joshua Rainey Photography/Shutterstock

Rossz kiszolgálás

Ha már leültünk az asztalunkhoz, és 15-20 perc múlva még mindig nem kérdezték meg tőlünk, hogy legalább mit szeretnénk inni, akkor valószínűleg az ételekkel is alaposan meg fognak minket várakoztatni. Egy flegma, lekezelő felszolgáló iselronthatja az élményt és hiába volt jó az étel és ragyogott minden a tisztaságtól, többé nem szívesen térünk vissza.

A minket kiszolgáló személyzet hozzáállása sokat hozzátesz vagy elvesz az éttermi élménynél - illusztrációForrás: Shutterstock/Bearfotos

Csilingelő mikró

Ezt a hangot biztosan nem szeretnénk hallani egy jobb étteremben, mert elvárjuk, hogy az ételeket frissen készítsék el számunkra. Azonban ha a sarki büfébe megyünk, ott megszokott lehet ez a hang.

A teljes cikket a mindmegette.hu oldalán ide kattintva olvashatjátok el.
(Címlapfotó: Shutterstock/Djile - illusztráció)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek