Több mint meglepő! Ebben a mediterrán városban kapható a legjobb sör Európában

Sok nagyszerű dolog talál meg minket utazásaink során, a látnivalók megtekintésétől az útközben megismert új barátokon keresztül a helyi konyha kipróbálásáig. A nagy melegegben egy frissen csapolt hideg korsó sör is kihagyhatatatlan, melynek íze attól is függ, merre járunk a világban. Egy új tanulmány feltárta, hogy Európában melyik város a legjobb hely egy korsó sör elfogyasztására. Meglepő lehet, de ha sörről van szó, a legnépszerűbb úti cél nem Németország vagy Belgium – írja a metro.co.uk.

A madridi Plaza Mayor, ahol senki nem rohan vagy idegeskedik, inkább kávézik, sörözik és beszélgetForrás: Vinicius Tupinamba/Shutterstock

A DFDS utazásszervező cég szerint ugyanis a spanyolországi Madridban van a legjobb sör Európában. A spanyol főváros 100-ból lenyűgöző 90 pontot kapott a sör minőségére, és 100-ból 93-at a város bárjairól és pubjairól szóló közösségi médiában. 

Madridot az X-en (korábban Twitteren) „fenomenális", élénk" és „elbűvölő" úti célként írta le több utazási portál a rendkívül barátságos helyi lakosai, csodálatos múzeumai, Európa legnagyobb palotája és nagyszerű parkjai okán, amelyeket fel kell fedezni.

A DFDS szakértői azt javasolják, hogy aki ott jár, feltétlenül rendeljen magának egy Golosa Imperial Stou nevű helyi sört, mely csokoládé, kókusz és mályvacukor jegyekkel rendelkezik.

További népszerű sörök közé tartozik a Mahou, amely a Real Madrid FC hivatalos söre, valamint az Aguila, a Cruzcampo, az Alhambra és az Estrella Galicia 0%.

Madrid virágzó kézműves sörökkel rendelkezik, számos népszerű bárral, köztük a Bee Beerrel, a Starbeersrel és az El Mono Bikers & Beer Bárral. Ráadásul, ha májusban látogattok el, akkor részt vehettek a Beermad kézműves sörfesztiválon, valamint számos kisebb sörfesztiválon, amelyekre városszerte sor kerül.

Közvetlenül a városközpont mellett található egy Fábrica Maravillas nevű sörfőzde, ahol kézműves söröket kínálnak, és amelyet feltétlenül meg kell látogatni " – jegyezte meg a DFDS sörszakértője, Shaun Hill.

A tanulmány szerint a legjobb sörcélpontok Európában

1. Madrid
2. Prága
3. Bécs
4. Budapest, Thesszaloniki, Valencia
5. Porto, Brüsszel
6. Berlin, Vilinius, Krakkó
7. Sevilla
8. Amszterdam és Brno
9. Belgrád és Róma
10. München, Varsó és Pozsony

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek