Az ország legnevesebb séfjei érkeznek Sopron legújabb fesztiváljára

Igazi gasztro kavalkádnak ígérkezik az idei SopronFest.

Forrás: Sopronfest

A minőségi kínálatot Csapody Bence gasztronómiai-turisztikai tanácsadó, a Kistücsök FOOD & ROOM szállodavezetője állította össze.

„Az egyik legfőbb szempont egy változatos programkínálat összeállítása volt, amelyben helyet kap a helyi gasztronómiai kultúra és a nemzetközi konyhák bemutatása is. Ezért is szervezünk beszélgetést a helyi alapanyagok és helyi borok szerepéről a soproni vendéglátásban, de emellett megismerkedhetnek a látogatók például az olasz aperitivo „intézményével" is. Fontos volt továbbá, hogy olyan színes programkínálattal rendelkezzenek a gasztronómiai fesztiválok, amelyek minden korosztályt meg tudnak szólítani valamilyen módon. Ehhez eszköz lehet az, hogy zenészek főznek, vagy éppen az is, hogy nemzetközi sikereket elért szakemberek tartanak workshopot az egyetemen" – fogalmaz Bence.

Május 11-én Járai Márk és barátai egy zenés élményfőzésre érkeznek a Deák Étterembe a SopronGourmet keretén belül – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az Opusz Terem nemcsak a térség, hanem az egész ország egyik meghatározó gasztronómiai helyszíne, ahol május 11-én Thür Ádám, a debreceni IKON étterem séfje, és Molnár Attila, az Opusz Terem és az ország egyik legismertebb baristája arra vállalkozott, hogy a tradicionális magyar alapanyagokra és italokra építve, fiatalos lendülettel, merész módon prezentáljanak egy menüsort, amit csak és kizárólag a SopronFest vendégei kóstolhatnak meg.

Dalnoki Bence – a 2023-as Bocuse d'Or-bronzérmese, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous-chefje – rendhagyó workshop eseményen mesél majd munkájáról az érdeklődőknek. Május 12-én Gianni Annoni varázsol olasz aperitivót a Fórum Pizzériába, finom falatkákkal és ízletes italokkal. Május 13-án Mautner Zsófia a Bojtorina Vegán Kitchen vendégeként ízletes vegán ételsort készít. Május 16-án két legendás étterem találkozik: a Kistücsök séfje, Jahni László és Erhardt Zoltán séfek négykezes vacsorával készülnek, ahol 6 fogás és az azokat kísérő borok Balaton és Sopron fúzióját mutatják be.

Május 17-én Bíró Lajos séf és étteremtulajdonos érkezik majd a Tercia Hubertus étterembe, illetve szintén ezen a napon Szabi, a pék a Harrer Cukrászda teraszán süti majd a legjobb kovászos tésztájú pizzákat. A város legendás cukrászdája és csokoládéműhelye egész héten kiemelt helyszíne a fesztiválnak, Harrer-Abosi Beatrix ízletes kávéval, és finom süteményekkel vár minden látogatót. Május 18-án Csomós András a Hotel Sopron executív séfje és Gyüjtő Ádám a kétszeres zöld Michelin csillagos Graefl Major séfje invitál mindenkit egy sikkes, ám mégis fenntartható brunch-ra a ZAKAnT étterembe.

Forrás: SopronFest

A legendás soproni borvidék a SopronFest programjainak is meghatározó eleme. Idén a Vinodomban az esemény borát is megválaszthatják a látogatók. A hét során ezen a helyszínen Rókusfalvy Pál helyi borászokkal beszélget majd, valamint innen a pincetúra és traktoros dűlőjárás is innen indul majd. A Soproni borvidék pincéi egész héten várják a látogatókat a Nyitott pincék program keretében, míg a pünkösdi hétvégén a Rejpál-házban a SopBorFestet rendezik meg.

A SopronFest fő helyszínén, a Lővér kempingben a legkiválóbb soproni borászatok a
Poncichter Borfaluban várják a fesztiválozókat, akik a Street Kitchen meghívására az ország legjobb Food Truckjainak kínálatát is megkóstolhatják. A Balatoni Kör ajánlásával a Lővérekbe érkezik még a keszthelyi Creative Kitchen by John's Pub és a Mérce Szigliget.

A Sopron Gourmet számos eseménye ingyenesen is látogatható, de a férőhelyek korlátozott száma miatt mindenképpen érdemes időben regisztrálni.

Borítókép: illusztráció - forrás: Anna Vaczi/Shutterstock

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek