Összecsaptak a szakácsok, hogy kiderüljön, mik lettek idén Magyarország ételei

Finomabbnál finomabb ételekkel lepték meg a Magyarország étele 2024 verseny zsűrijét Szolnokon. A Magyarország étele 2024 címért 14 kétfős csapat és 23 versenyző küzdött meg szombaton a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán, írja a szoljon.hu.

Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mesterszakácsa, akinek desszertje első helyen végzett a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében szervezett Magyarország étele 2024 elnevezésű szakácsverseny döntőjében Szolnokon 2Forrás: MTI/Mészáros János

Különleges ételkompozíciójával a nyírbátori Kakukk X Bila csapat nyerte a Magyarország étele 2024 versenyt. 

Az általuk kreált fantasztikus fogás az "Erdőről mezőre" fantázianevet viseli. Ez nem mást mint: Szabolcsi szilvaglazúros szarvasgerinc, ropogós tésztába töltött tejfölös laskagombaraguval, fenyőrügyes zellerkrémmel és céklával, olvasható a Magyarország étele Facebook-bejegyzésében.

A verseny második helyezettje a fülöpszállási Vidám Borgőzös Harcsa Kuttyogatók nevű csapat lett a Halász Rapszódia elnevezésű ételsorral. A harmadik helyen a budapesti Kondérbetyárok nevű csapat végzett Malac Mennyország nevű ételkompozíciójával.

Már ránézésre is ínycsiklandónak tűnik Kubinyi Dániel első helyezett desszertjeForrás: MTI/Mészáros János

A verseny jelmondata - "Csak tiszta forrásból!" - Bartók Béla Cantata profana című művének befejező gondolata.  

Molnár Karolina, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára szerint: "Különösen fontos, hogy jó minőségű és hazai forrásból származó élelmiszerek mellett köteleződjünk el" – emelte ki beszédében. 

A legfeljebb négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárták, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetőek legyenek, és értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar igényeknek. Fontos volt a hagyomány, a regionális magyarországi alapanyagok megjelenése, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek