Idén ez a 10 legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint

Az angol tasteatlas.com nevű nemzetközi gasztroportál minden évben országokra bontva közzéteszi a legnépszerűbb helyi fogásokat, melyek jó kiindulópontot adnak a külföldi turistáknak, hogy  milyen ételeket kóstoljanak egy adott országban. Az idei listából sem maradhatott ki Magyarország, mutatjuk, mely ételekért rajonganak a hozzánk érkező külföldiek. Íme, a TOP 10 rangsorolt hazai ételünk, és azt is mutatjuk, mit írnak a 3 első helyezettről!

A sült kolbászt sok hozzánk ellátogató külföldi megkóstolja - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Usacheva Ekaterina

1. Csabai kolbász 

A Csabai kolbászt vagy Csabai vastagkolbászt legalább 135 kg-osra hízott sertésből készítik. A kolbászt egyedivé teszi a gyártás során alkalmazott kézi csontozás, melynek során az összes ínt eltávolítják, így biztosítva a hús legjobb minőségét. A sertéshúst és zsírt ledarálják, aztán paprikával, fokhagymával, köménnyel, sóval összekeverik, bélbe töltik, majd a kolbászt füstölik, pácolják és szárítják. Könnyen szeletelhető, csípős, füstös és fűszeres íze van a paprika és a füstkezelés miatt.

2. Szegedi szalámi

Sertéshúsból készült, lassan füstölt hengeres kolbász, amit kívül nemes penész borít. Könnyen szeletelhető, és hosszától függően többféle változatban kapható. A szegedi szalámit egy évnél idősebb sertésből kell készíteni, amiket Magyarországon Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Baranya vármegyében nevelnek és vágnak. Ezenkívül sót és fűszerkeveréket adnak a szalámihoz, amely legalább 90 napig érlelődik, mielőtt készen állna a fogyasztásra.

3. Húsleves

A hagyományosan marhahúsból vagy csirkehúsból készül kiadós magyar leves mindennapi házias étel. A húson kívül általában tésztát, gyökérzöldséget és különféle fűszereket tartalmaz. Mindig melegen tálaljuk, akár tápláló előételként, akár könnyű főételként.

Íme, a teljes 10-es lista 

1. Csabai kolbász
2. Szegedi szalámi
3. Húsleves
4. Budapesti téliszalámi
5. Fánk
6. Kifli
7. Bundás kenyér
8. Gyulai kolbász
9. Rákóczi túros
10. Krémes

A tasteatlas.com összesen 73 magyar ételt rangsorolt, így ha a többire is kíváncsiak vagytok, ide kattintva nézhetitek meg a végleges rangsort.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek