Ma van a féláron fagyizás éjszakája

  Ma van a féláron fagyizás éjszakája

  Májusban volt a féláron fagyizás napja, ma pedig annak kistestvérét, a Fagylalt Éjszakáját ünnepelhetjük. Az előző évekhez hasonlóan idén is a programhoz csatlakozó cukrászdák és fagylaltozók az átlagos záróra után, éjfélig féláron kínálják gombócaikat. Mellettük vannak fagyizók, amelyek kettőt fizet hármat kap, vagy más jellegű akcióval várják a látogatókat.

  Fotó: vakegér / Indafotó

  A programhoz csatlakozott cukrászdák folyamatosan frissített listáját az esemény Facebook oldalán érdemes követni. Itt olvasható a szervezők kérése is, miszerint az eseménynek nem célja a nagyipari jégkrémek támogatása vagy népszerűsítése, a silány minőségű felfújt, aromás "albán" vagy "horvát" fagylaltként elhíresült minősíthetetlen termékek népszerűsítése, vagy a fagylaltot elértéktelenítő silány fagylaltozók működésnek elősegítése. A rendezvényhez csak olyan fagyizók csatlakozhattak, akik saját készítésű fagyival vagy általuk visszaellenőrzött beszállítóval dolgoznak. Kitétel volt az is, hogy a fagylaltok jellegében markánsan felismerhetőek legyenek, állaguk, színük és zamatuk feleljen meg a szakirodalom által felállított értékeknek.

  Bár az akcióban résztvevő üzletek ezen a napon a kirakatüvegükre ragasztott logóval is jelzik ezt, ha hömpölygő sorokat látunk ma este az utcákon, biztosak lehetünk benne, hogy ott már javában tartják a féláras fagyi-ünnepet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!