Pezsgőforradalmat indítana a Kreinbacher Birtok

    Minőségi pezsgőkkel igyekszik betörni a piacra a somlói pincészet, melynek új, méthode traditionnelle, prémium pezsgői a Borfesztiválon debütálnak.

    "Az utóbbi években a minőségi borok mellett a tradicionális pezsgőkre is egyre több figyelem irányul, de a hazai kínálat bővülése eddig nem hozott áttörést a fogyasztói szokásokban" – írja közleményében a somlói Kreinbacher Birtok. Magyarul hiába gyártanak egyre több és jobb pezsgőt itthon is, valamiért mégsem isszuk. Ezen akarnak most változtatni: p ezsgőiket a Budai Borfesztivál első napján mutatták be a nagyközönségnek.

    A csapatnak még nincs évtizedes tapasztalata a pezsgőkészítésben, de munkájukkal azt szeretnék elérni, hogy Somló pezsgői és ezzel együtt a hazai pezsgőfogyasztás is egy új, magasabb szintre emelkedhessen.

    A premieren Christian Forget, a borászat munkáját segítő champagne-i pincemester és Márkus György champagne szakértő mellett Széll Tamás, az első hazai Bocuse d'Or döntős is közreműködött
    Galéria: Borfesztivál és pezsgőpremier (10 kép) Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok Galéria: Borfesztivál és pezsgőpremier
    Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok

    Akik kilátogatnak a jelenleg zajló Budavári Borfesztiválra, a birtok standjánál az Oroszlános Udvarban az új pezsgők – Brut Classic, Extra Dry, Prestige Brut, Brut Nature – mellett egy óriás időkapszulát találnak, amelyben a pincészet a jövőnek szóló mementókat gyűjti. Arra szeretnének választ kapni a borvilág és gasztronómia képviselőitől, hogy első pezsgőiket kóstolva ki hogyan gondol a jövőre, milyen üzenettel támogatná a pezsgőkultúra újabb korszakát.

    „Legyen a pezsgő az új bor. A borkultúra megújulása után a pezsgők is gyűjtsenek egyre több rajongót, és minél többen gondoljanak úgy rá, mint egy vonzó alternatívára, ami bárhol és bármikor fogyasztható" – mondta el Prisztavok Zoltán, a pincészet kereskedelmi és marketing vezetője.

    Aki nem tud kilátogatni a vasárnapig tartó borfesztiválra a budai Várba, az október másodikán az Academy Golf Budapest klubházának éttermében is megkóstolhatja az új pezsgőket, többek között a budapesti Arany Kaviár séfjének menüjével párosítva. A vacsora ára italokkal együtt fejenként 15 900 forint.

    A Kreinbacher borokat és pezsgőket jövőre a helyszínen is lehet kóstolni, a birtokon ugyanis 2015 tavaszán nyílik a látogatóközpont. Az Accent Hotels által üzemeltetett központban 16 szobás szálláshely és rendezvényhelyszín várja majd a borbarátokat.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!