Ide utazz ezen a nyáron, a csillagjegyed alapján – 1. rész

Hamarosan itt az ideje, hogy a tavaszi esőt meleg nyári napsütésre cseréljük. A 2024-es nyári napforduló június 21-én van, ami a nyár első hivatalos napját, valamint az év leghosszabb napját is jelzi itt a Föld északi féltekén. Ideje hát szétnézni és eljátszani a gondolattal, melyik csillagjegynek, hova érdemes elindulnia. Ha máshová utaznál nyáron, mint az asztrológus ajánlaná, akkor is egész biztosan csodás vakáció vár rád!

Így nézne ki, ha asztrológus tervezné meg a 2024-es nyári kiruccanásodat.

Kos: Las Vegas

A Kosnak izgalomra van szüksége, így a Las Vegas-i sivatagi paradicsom sok kényeztetése mindent megad, amire vágyik egy izgalmas nyári kiruccanáson. Vegas nyáron biztosan forró hőt ont magából, de ez a tűzjegy jól bírja a hőséget.

Nevadai sivatag gyöngyszemét, Las Vegast a társasági élét  miatt ajánlják, de a látnivalókkal sem lehet betelniForrás: David Mark képe/Pixabay

Mindegy, hogy bulizik a medence mellett, megnéz néhány epikus élő műsort, vagy kényezteti magát egy luxus wellness-kezeléssel, mindenki talál kedvére valót. Ha el szeretnél kicsit bújni a fények elől, és kapcsolatba lépni a Mojave-sivatag tájával, a lenyűgöző Red Rock Canyon a várostól csak egy rövid autóútra található.

Bika: Malibu, Kalifornia

A Bika szereti a luxust, így számára Malibu világhírű strandjai a tökéletes hely a kikapcsolódásra ezen a nyáron. Malibu gazdag és híres emberek menedékként ismert, ahol a hírességek elbújhatnak Hollywood reflektorfénye elől.

Barbie Malibu Dreamhouse - a luxus minden formája fellelhető itt, a Bika nagy öröméreForrás: Origo

Malibu lélegzetelállító óceáni és hegyi kilátása mellett rengeteg más extrát is kínál – beleértve a fantasztikus pincészeteket, a gyönyörű túrákat és az elismert művészeti múzeumokat. A Malibu Creek State Park lovaglást, sziklamászást és egyéb szórakoztató szabadtéri tevékenységeket is kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy élvezze ennek a különleges tengerparti városnak a természeti szépségét.

Ikrek: Edinburgh, Skócia

Edinburgh történelmi és kozmopolita városa nyáron jellemzően a kellemesen mérsékelt tartományban élvezhető, így könnyű hűvösben maradni, miközben felfedezi a gyönyörű partvonalakat és a legendás kastélyokat, amelyekről az ország fővárosa ismert lett világszerte.

A híres Cockburn Street Edinburgh-benForrás: Shutterstock/Arcady

A nyári hónapokban a nappalok is extra hosszúak, így több időd lesz arra, hogy élvezd ezt a rendkívül jól besétálható várost, és gyönyörködj a lélegzetelállító kilátásban. Ha művészet- vagy zenerajongó vagy akkor ott a helyed az augusztusi Edinburgh Festival Fringe a világ legnagyobb előadóművészeti fesztiválján, amely több ezer ingyenes élő előadással büszkélkedhet városszerte.

Rák: Bhután

A legtöbb Rák jegy szülöttje ezen a nyáron spirituálisabb kiruccanásra vágyik, és a születésnapja az év egyik legjobb időszaka a csendes, békés Bhutáni Királyság meglátogatására. Ez a kis dél-ázsiai ország a Himalájában található, és a nyár számos kulturális fesztiváljának izgalmát hozza magával, amelyek között élénk néptáncok, hagyományos előadások és még sok más szerepel.

Az apró ázsiai országban kevés turista látogatForrás: Zoltán szabó, Pixabay

Itt nincs tömegturizmus, így a szállások otthonosak és hangulatosak. Sok látogató úgy dönt, hogy a helyiek otthonában száll meg. Ez a nyár a tökéletes alkalom arra, hogy túrázz a Himalája lejtőin, élvezd a nemrégiben újra megnyitott Trans Bhutan Trail-t, meglátogasd a szent buddhista kolostorokat, és gyönyörködj ennek az egyedülálló régiónak a lélegzetelállító tájaiban.

Oroszlán: Kenya

Mivel az Oroszlán a csillagjegyed, miért ne tervezhetnél egy olyan nyári vakációt, ahol valódi oroszlánokat láthatnál? Éppen ezért gondolkodj el egy nyári kenyai utazáson. Július és augusztus a régió száraz évszakának kezdete, így ez a tökéletes időszak egy utazásra.

A szavannai állatok látványa életreszóló élmányt adnak - illusztrációForrás: Thomas Retterath/shutterstock.com

Ha ebben az időszakban látogatsz oda, lehetőséged lesz arra is, hogy szemtanúja legyél az éves nagy vándorlásnak, amelynek során Kenya egyedülálló vadállatainak milliói kelnek át a Serengetin a délnyugat-kenyai Maasai Mara Nemzeti Rezervátumba. Várhatóan oroszlánok, gepárdok, elefántok, afrikai bivalyok, gazellák és még sok más állat vonul együtt. Ha pedig már ott vagy, egy szafaris élményt engedj meg magadnak, hogy még emlékezetesebbé tedd a nyaralásodat.

Szűz: Martha's Vineyard, Massachusetts

A Szűz jegy szülöttje idén valószínűleg egy pihentető és békés nyári kiruccanásra vágyik, a különleges és bájos, kedvelt üdülőhely, a New England-i Martha's Vineyard szigete pedig éppen ezt kínálja. Itt minden megvan, amire szüksége van ahhoz, hogy elterelje gondolatait a mindennapi élet nyüzsgéséről.

Martha's Vineyard strandjain békés kikapcsolódásra is lelhetünkForrás: Image Source via AFP/LENA MIRISOLA/Lena Mirisola

Több mint egy tucat gyönyörű strand sorakozik a partvonalak mentén, és rengeteg vízi tevékenység áll rendelkezésre, ha egy kicsit több izgalomra van szüksége – beleértve az evezést, a szörfözést vagy a hagyományos vitorlás leckéket. A szigeten isteni ételeket és koktélokat kínálnak, ezért néhány éjszakai kiruccanást is érdemes beterveznie. A Vineyard (ahogy a helyiek hívják) csak hajóval vagy repülővel érhető el, de az utazás minden percét élvezni fogja.

A következő részben a Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő és a Halak jegy szülötteinek nyári horoszkópos úti céljait mutatjuk meg.

(Forrás: travelandleisure.com)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek