Ezek a legkeresettebb utazási csomagok a külföldre utazó magyarok körében

A magyarok a recesszió ellenére már annyit utaznak külföldre, mint a pandémia előtt. Viszont megválogatják hová mennek, általánosságban a jó ár-érték arányú, all inclusive ellátású és komplex utazási csomagokat keresik – tudtuk meg az ITAKA Hungary sajtóközleményéből.

Idén is sok magyar nyaral külföldön - illusztrációForrás: Serenity-H/Shutterstock

A magyarok kedvenc desztinációja továbbra is Törökország, de Görögország, Olaszország és Spanyolország is népszerű maradt. Újdonság, hogy Albánia lett az egyik legvonzóbb új úti cél. Viszont a klasszikus egzotikus desztinációk, mint a Maldív-szigetek, vagy Zanzibár is egyre keresettebbek.

„Jó év elé nézünk. Természetesen a végeredményt nagyban befolyásolják a gazdasági körülmények, valamint a geopolitikai helyzet is, hiszen ahogy mondani szokták: a turizmus a béke iparága" – nyilatkozta Kreiter Gábor, az ITAKA Hungary ügyvezető igazgatója.

„A családosok a gyerekbarát hoteleket, míg a fiatalabb közönség és az egyedülálló párok a jó elhelyezkedésű szállodákat preferálják. Az is megfigyelhető, hogy általában a komplex, tehát szállást, transzfert, magyar idegenvezetőt és kirándulásokat tartalmazó csomagokat kedvelik" – mutatott rá az ügyvezető igazgató.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek