A repülőnél gyorsabb vonat indul London és Edinburgh között

Jó hír az Egyesült Királyságba látogatók számára: olyan vasútvonal épül London és Edinburgh között, amely gyorsabb lesz, mint a repülő. Így egyetlen retúr repülőjeggyel fedezhetjük majd fel az ország két, utazók körében népszerű városát, derül ki a Euronews cikkéből.

EdinburghForrás: Shutterstock/TTstudio

Az új, nagysebességű vasúti járatot, amely eredetileg 2019-ben indult volna, a tervek szerint 2024 végétől használhatjuk majd.

A skót és az angol fővárost jelenleg a LNER, a Lumo és a Caledonian Sleeper által üzemeltetett vasúti járatok kötik össze. Az átlagos utazási idő 5,5, néhány vonattal 4,5 óra. Az útvonal-felújítással alig több mint négy órára csökken a menetidő, ami legalább 30 perccel kevesebb, mint a jelenlegi. A vonatok óránként indulnak majd.

Az új járatokat a LNER fogja üzemeltetni, és csak két helyen fognak megállni, Newcastle-ben és Yorkban. Az LNER ügyvezető igazgatója, David Horne szerint az új útvonal „ háztól-házig gyorsabb lesz, vagy legalább olyan gyors, mintha légi úton utaznánk."

A két főváros közötti repülő járatok átlagosan egy óra 20 perc alatt teszik meg a távolságot. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a felszállás előtt legalább 2 órával kint kell lennünk a reptéren, és a reptérre való eljutás idejét, akkor az új vasúti szolgáltatás jelentősen felülmúlja a légitársaságokét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek