Videó: Mindfulness megaváros épül Bhután természetvédelmi területei között

Buddhista életmód központ épül Bhután déli részén két természetvédelmi terület között. A vadonatúj mindfulness magaváros a tervezők reményei szerint Bhután kapujaként szolgálhat majd a turisták számára.

A Gelephu Mindfulness City az ország királyának elképzelését váltja valóra, a cél pedig egy olyan mindfulness központ létrehozása, amely a bhutáni hagyományokat, a természetközeli és a modern életvitelt ötvözi, írja a Time Out brit magazin.

A városnegyedet a Bjarke Ingels Group (BIG) tervezte, az az építésziroda, amely a dél-koreai Puszan városa mellett épülő úszó város mögött is áll. Az építésziroda projektről készített videója szerint a Gelephu Mindfulness City egy olyan hely, ahol kapcsolódhatsz a testeddel és a lelkeddel, ahol közösségi élményekben lehet részed. Egy meditációs központ, ahol a világ spirituális vezetőitől tanulhatsz.

A buddhista város egy 250 ezer hektárnyi, nem túlzottan sűrűn beépített negyedet foglal magába a Phibsoo Wildlife Sanctuary és a Royal Manas Nemzeti Parkok között, Gelephu városában. A területen áthaladó 35 folyó és patak között 11 városrészt alakítanak ki, amelyeket a régió rizsföldjei védenek majd meg a monszun áradásoktól.

A város a remények szerint az ország kapujaként szolgálhat majd a turisták számára. Kilenc híd is épül, mind egy-egy feladattal: az egyik Vajrayana spirituális központként fog működni, amely lehetővé teszi, hogy a látogatók bepillantsanak a szerzetesek mindennapi gyakorlataiba, lesz egy egészségügyi központ, egy üvegház, az egyiken még repülőtér is épül.

Gelephu már most rendelkezik turisztikai infrastruktúrával, például szállodákkal, és december 23-án megnyitott a régió új repülőtere is.

A címlapképen Bhután fővárosa, Timpu, forrása: AFP

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek