Ahol Mr. Big hozza meg a szerencsét! - Las Vegasban jártunk

Múlt héten a varázslatos Antilop-kanyont fedeztük fel, az amerikai túránk következő állomása pedig nem más, mint a végeláthatatlan bulik, a szerencsejáték és jobbnál-jobb ételek városa, Las Vegas. 

Egyszer már volt szerencsém eljutni Las Vegasba, ami már akkor is annyira magával ragadott, hogy elhatároztam, ide egyszer az életben még biztosan visszatérek. Talán sokan nem értik miért utazik ide ennyi ember és irtóznak ettől a mesterséges, mű és csilli-villi várostól, de talán pont ennek a varázsa vonz Las Vegasba évente a több mint 40 millió látogatót.

A város, amely sosem alszik!Forrás: Gáll Franciska

A repülőjegyek az Egyesült Államokon belül Las Vegasba és a standard szobák a négycsillagos, medencés szállodákba is rendkívül kedvező áron fogalalhatók, mivel itt arra számítanak, hogy az emberek úgyis a kaszinókban, éttermekben vagy üzletekben töltik minden idejüket és költik el az összes pénzüket. És milyen igazuk van. Las Vegas lelke a Strip, vagyis a 2,5 mérföld hosszú boulevard, ahol a hatalmas szállodák, kaszinók, Michelin-csillagos éttermek, és luxusüzletek sorakoznak, melyek éjszaka lenyűgöző fényekben pompáznak. 

Gondolázás a Venetian hotelben, Las VegasbanForrás: Gáll Franciska

A fényűző hotelek varázsa

A legjobban nekem az tetszik Las Vegasban, hogy itt minden szálloda a tematikájának megfelelően van kialakítva, berendezve és feldíszítve, és egész nap mindegyikbe szabadon lehet ki-be járkálni. Azt is megtudtam, hogy a világ 20 legnagyobb szállodája közül 10 Las Vegasban található. A Luxor hotel például egy piramis, melynek bejáratát egy hatalmas Szfinx szobor őrzi, belsejében pedig fellelhető Tutanhamon sírjának másolata. A Paris hotelben a Diadalív és az Eiffel torony is élethű nagyságban látható, a Caesar's Palaceban az ókori Róma elevenedik meg, a Venetian hotelben a mesterségesen kialakított csatornákban lehet gondolázni a kék égbolt alatt. 

A Mirage hotel belülről is maga a csoda!Forrás: Gáll Franciska

A Mirage hotel az egyik legkülönlegesebb, amely előtt egy vulkán található, és időközönként kitör, majd pina colada illatot áraszt, belül pedig egy igazi titkos kert ejti rabul a látogatók szívét. A Flamingo hotelben igazi rózsaszín flamingókban lehet gyönyörködni, az Excalibur pedig maga a mesbeli vár. A New York hotel tetején felhőkarcolók, a szabadságszobor és egy hullámvasút magasodik, amely eszeveszett gyorsasággal száguld le a mélybe. A Mandalay-Bay komplexum egyik fő látványossága a Cápa-zátony akvárium, ahol sokféle cápát, halat, hüllőt és tengeri gerincteleneket lehet megcsodálni, a Bellaggio hotel előtti hatalmas szökőkútból pedig egy nap többször is több mint ezer vízsugár emelkedik 80 méteres magasságba, mialatt mindig más és más zene szól. Ez az a város, amelyik tényleg sosem alszik, és ahol egyik ámulatból esünk a másikba!

Az élethez néha szerencse is kell...

Első nap a Luxor hotelben szálltam meg, ahol még nem volt kitakarítva a szobám, de a hotel menedzsere annyira figyelmes volt, hogy bocsánatkérésként adott egy étkezési utalványt, amit egyből beválthattam a hotel egyik éttermében. Másnap a Safari hotelbe foglaltam szobát, és a recepción annyira kedvesek voltak, hogy legnagyobb meglepetésemre ugyanazon az áron egy lakosztályt adtak nekem az éjszakára. Már csak ezekért is megérte újra Vegasba jönni!

Imádom ezt a várost!Forrás: Gáll Franciska

És akkor még nem is beszéltünk a kaszinók varázsáról... Itt minden szálloda aljában több száz nyerőgép, félkarú rablók, roulette és black jack asztalok találhatók, a cél, hogy az ember mindent kipróbáljon és ott hagyjon jó pár száz dollárt. A kaszinókban alapszabály, hogyha játszunk akkor ingyenes az alkoholfogyasztás, természetesen azért, hogy minél tovább maradjunk. Nos, be kell vallanom, hogy végül engem is beszippantott ez a világ. Bár a kártyajátékokhoz nem értek, nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy készült egy igazán csajos nyerőgép is a Szex és New York sorozat tematikájára épülve.

A Szex és New York gép meghozta a szerencsét!Forrás: Gáll Franciska

Tudtam, hogy ezeket a gépeket egy mesterséges intelligencia szoftver működteti, így előre elhatároztam, hogy maximum 100 dollárt vagyok hajlandó eljátszani az itt-tartózkodásom alatt, és csak részletekben dobom be a bankjegyeket a gépbe. Először 20 dollárral kezdtem, nyomkodtam a gombokat, mire a sorozat szereplőinek képei, cipők, táskák és nyerő szimbólumok pörögtek előttem, közben pedig felcsendült a Szex és New York főcímdala.

Már rögtön az elején szerencsém volt, mikor egy sorban 3 azonos szimbólum bukkant fel és megjelent Mr.Big képe, az az a legnagyobb főnyeremény! Nagyon boldog voltam, és annyira megtetszett ez a játék, hogy éjjel 3-ig fel sem álltam a géptől. Ez idő alatt természetesen voltak kisebb (20-30 dollár) bukások is, de végül elégedetten távoztam a Casino Royale-ból. Úgy érzem, hogy Las Vegas lett az egyik kedvenc városom, hihetetlen mennyi impulzus ért a 3 nap alatt, szerintem ide még harmadszor is visszatérek! 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek