Otthonról nézheti az afrikai vadállatok éves nagy vonulását a hétvégén

Idén élőben nézhetik a vadállatok éves nagy vonulását Afrikában, anélkül, hogy elhagynák az otthonukat. A nagy vándorlás során több mint 2 millió állat, köztük gnúk, zebrák, gazellák és még sok más faj egyedei tartanak a tanzániai Serengetiből a kenyai Maasai Mara Nemzeti Rezervátumba. Ez a legnagyobb állatállomány a bolygón, és Afrika hét természeti csodájának egyike. Valahogy így képzeljék el ezt a jelenséget, amit idén már élőben is követhetnek!

A Kenya Tourism Board (KTB), a Nemzetközi Állatvédelmi Alap (IFAW) és a Conservation International közötti partnerség állatok millióit hozza az afrikai síkságról egyenesen a TikTok Africa oldalára. "Izgatottak vagyunk, hogy a TikTok felhívja a figyelmet egy ilyen természeti jelenségekre, mint például a gnúvándorlás, és felerősíti a vadon élő állatok védelmére irányuló felhívásokat" – mondta Michael O'Brien-Onyeka, a Conservation International alelnöke.

A zsiráfok a magasból kémlelik a világot a kenyai szavannánForrás: jeffjbennett, Pixabay

Az évente lezajló esemény során az állatok Kenyába tartanak, hogy jobb legelőket keressenek, de az odáig vezető út veszélyes. Több ezer állat pusztul el, amikor átkelnek a krokodiloktól hemzsegő Mara folyón, vagy más ragadozók támadják meg őket.

A díjnyertes vadvilágfotós, Jeffrey Wu fogja gondját viselni az élő közvetítések során megjelenő tartalmaknak. A helyi szervezetek tisztviselői szintén megosztanak majd információkat a Maasai Mara ökoszisztémájáról, a turizmusról és a környezetről, valamint a járványnak az állatok vonulására gyakorolt hatásáról.

A kenyai táj legsúlyosabb lakosaiForrás: Jürgen Böhm, Pixabay

A TikTok hashtag-kihívást is szervez az élő közvetítésekkel párhuzamosan, amelyek segítenek felhívni a figyelmet a biológiai sokféleség megőrzésére. A nagy vonulást közép-európai idő szerint augusztus 29-én hajnali 4.30-tól 6-ig, majd 9.30 és 13 óra között láthatják a TikTok Africa közvetítésénírja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek