Videó: Életre kelt a világ legnagyobb futurisztikus gömbje Las Vegasban

Hónapok óta egy hatalmas gömb alakú létesítmény tartja lázban a Las Vegas lakosait és turistáit,  ugyanis három hónap múlva nyílik meg az MSG Sphere rendezvényközpont, melynek tesztelését a napokban kezdték meg – adta hírül a CNN. 

Las Vegas hatalmas gömbje a Sphere ünnepi kivilágításbanForrás: Facebook/MSG Sphere Las Vegas

A több mint 111 méter magas és több mint 157 méter széles épületet, a világ legnagyobb gömb alakú létesítményeként tartják számon, és közvetlenül a Las Vegas Strip mellett áll, a Venetian és a Palazzo épület szomszédságában. A gömb 17 500 férőhelyes lesz, az épület külsejét pedig 1,2 millió jégkorong méretű LED-del szerelték fel, amik lehetőséget adnak videók és animációk lejátszására, ezzel egy egészen új szórakozási élményt biztosítva.

Az üzemeltetők ezt a meglehetősen látványos funkciót kezdték el tesztelni kedd este, a július 4-i Függetlenség napja ünneplésének alkalmából. A tervek szerint a hatalmas, világító gömböt hivatalosan szeptember 29-én nyitják meg a nagyközönség előtt és avatják fel a U2 zenekar koncertsorozatával. Ezután számos zenei nagykoncertnek és sporteseménynek a helyszíne lesz, külsejét minden nap és éjszaka animációkkal és egyéb képekkel világítják meg, néha évszakhoz kötötten: például Halloweenkor óriási tökké, karácsonykor pedig hógömbbé változhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek