Ez az 5 legjobb randiprogram a téli időszakban

Az év legromantikusabb időszakában az ünnepi rohanás közepette szánjunk időt arra is, hogy eltöltsünk egy kellemes délutánt vagy estét a párunkkal. Hoztunk nektek most néhány randitippet, amelyek garantáltan felmelegítik a kapcsolatotokat, akkor is ha kint már a mínuszok röpködnek. 

1. Korcsolyázzatok Budapest legjobb műjégpályáin

Nem számít, hogy ki milyen szinten siklik a jégen, a lényeg, hogy érezzétek jól magatokat együtt, akár kéz a kézben is. Az egész program még romantikusabb, ha közben esik a hó, és felcsendülnek a karácsonyi slágerek. Utána mindenképpen igyatok meg egy forró csokit vagy teát, hogy jól felmelegedjetek. 

Közös élmény és kikapcsolódás jégkorizás közbenForrás: Shutterstock/New Africa

Mint megírtuk, Budapesten már megnyílt a Városligeti Műjégpálya, és a Budapest Park korcsolyapályája is, Óbudán pedig két helyszínen is ingyen csúszkálhattok. 

2. Látogassátok meg egy adventi vásárt

A karácsonyi hangulat megszerzésére a legjobb mód, ha elmentek az egyik díszfényekkel kivilágított adventi vásárba. Itt számos ajándékötletet és sok ünnepi harapnivalót találhattok, például sült gesztenyét, kürtöskalácsot, kenyérlángost és forralt bort. A karácsonyi forgatagban kézműves workshopok, koncertek és különböző programok mellett élvezhetitek a meghitt pillanatokat.

Adventi vásár, forralt bor, havazás, romantika.Forrás: Shutterstock/Roman Samborskyi

Idén is a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására, ahol megnézhetitek a 12 méteres karácsonyfát, egy monumentális adventi koszorút, a betlehemi jászolt, és minden nap 17:30-tól a csodálatos fényfestést a bazilika homlokzatán. Ha vidékre látogatnátok, akkor semmiképp se hagyjátok ki a szentendrei vagy a debreceni adventi vásárokat, ahol szintén különleges ünnepi gasztrokínálatban és érdekes kulturális programokban lehet részetek. 

3. Túrázzatok, szánkózzatok a hóban

Húzzatok túracipőt és irány kirándulni! A hegyekben már havazik, a természet fehér színekbe öltözött, ilyenkor az egész olyan meghitt és romantikus. Fedezzetek fel új együtt új helyeket, és gyűjtsetek minél több közös emléket. 

Kiránduljatok vidéken a hófödte természetben!Forrás: Shutterstock/Pressmaster

A Normafánál hógolyózni és szánkózni is lehet, Eplényben pedig már megnyitott a sípálya is. A napokban nyitja meg kapuit a Mátraszentistváni sípark, de ha inkább csak túráznátok, akkor érdemes felkeresnetek a környéken a Vöröskő-kilátót, esetleg a Galya-kilátót, ami az ország legmagasabban fekvő kilátója. A Dunakanyar télen is lenyűgöző látványt nyújt, látogassatok el a Várhegy tetején magasodó Fellegvárba, utána pedig csússzatok egyet az alpesi bobpályán

4. Kézműveskedjetek

A december az egyik legkreatívabb időszaka az évnek, mivel az ünnepek közeledtével jó néhány ajándékkészítő workshopon vehettek részt. Akár egymásnak, vagy a családotoknak, barátaitoknak is készíthettek ajándékokat. Ez nem csak költséghatékonyabb, de sokkal személyesebb is, és csak még közelebb hoz titeket egymáshoz. 

Készítsetek együtt karácsonyi díszeket, ajándékokatForrás: Shutterstock/Gpointstudio

Ebben a cikkünkben már össze is gyűjtöttünk nektek néhány decemberi workshopot. Idén nagyon népszerűek lettek a pecséttervező és printfestő foglalkozások, de készíthettek vászontáskát, plüssmackót, valamint dekoratív képeket is. 

5. Szaunázzatok és lazuljatok egy SPA-ban

A karácsonyi hangulatú szaunaszeánszok már decemberben elkezdődnek, ilyenkor a szaunamesterek különleges ünnepi illatokkal és finomságokkal készülnek a vendégeknek. Nektek nincs más dolgotok, mint relaxálni, meditálni és élvezni a felöntéseket.

Több fürdő is tematikus szaunaszeánszokkal készül a hideg napokraForrás: Shutterstock / Készítette: wavebreakmedia

Eközben felcsendülnek a legnépszerűbb karácsonyi slágerek, az intenzívebb programokon a „Jingle Bell Rock" és a „Christmas is all around", a lazítósabb felöntéseken Michael Bublé karácsonyi jazz albuma szól.

Szaunaszeánszokat hetente több délután az Aquaworld Budapestben, a Dagály Fürdőben, vagy a ráckevei Aqua Land Termál- és Élményfürdőben rendeznek, melyekre érdemes előre bejelentkezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek