Nagy koripálya teszt 2. rész - Ilyen volt a Budapest Park Jégpálya

Új, hetente megjelenő cikksorozatunkban teszteljük és összehasonlítjuk a budapesti jégpályákat, és megmutatjuk, hogy ebben a szezonban hol koptathatjuk a legjobban a korcsolyánkat.

Az alábbi tíz, azonos és objektíven mérhető szempont alapján hasonlítjuk össze a koripályákat: nyitvatartási idő, jegyár, bejutási idő (sorban állás), követelmény-e a védettségi igazolvány és a maszkviselés, van-e melegedő, korcsolyakölcsönzés és korcsolyaélezés, oktatás, a büfé árai, tisztaság és a mosdók állapota.

A Budapest Park kivilágított jégpályájaForrás: Budapest Park Facebook oldala

Az önfeledt nyári bulizások egyik legnépszerűbb helyszíne a Budapest Park, amely az idei téli szezonra első alkalommal alakult át jégkori-pályává. A hatalmas tánctér helyén közel 1300 négyzetméteres  műjégpálya és jégfolyosó található. A belépéshez védettségi igazolvány szükséges, és a jegypénztár kivételével a park területén csak bankkártyával lehet fizetni. A jegyek elővételben online és a helyszínen is megvásárolhatók, egy alkalom 90 perces korizásra ad lehetőséget. A felnőtt jegy hétfőtől-csütörtökig 1499 forint, péntektől-vasárnapig és ünnepnapokon 1999 forint. Gyerekek 10 éves korig normál időszakban 749 forintért, kiemelt időszakban 999 forintért léphetnek be, és ugyanez vonatkozik a IX. kerületi lakcímkártyával rendelkező korizókra is. 

A pálya hétfőtől csütörtökig 16-tól 21-ig, pénteken 16-tól 22-ig tart nyitva,  szombaton 10 órától 22-ig, vasárnap pedig 10-től 21-ig várja a csusszanni vágyókat. Hétköznapokon délelőttönként csoportos és magánórákat is tartanak minden korosztálynak. Aki szeretne megtanulni jégkorizni vagy fejlesztené a tudását óránként 1299 forintért teheti meg.

A jégpályát hét közben, egy szerda délután próbáltam ki. Nagyon tetszett, hogy kevesen voltak, és úgy éreztem, hogy az egész pálya csak az enyém. Roppant hangulatos volt korizni a feldíszített karácsonyfa körül, a diszkófényekkel kivilágított folyosón, és jégcsap-fényekben pompázó fák alatt, miközben a legismertebb slágerek szóltak. Ma már szinte minden, magára valamit is adó koripályára jellemző, hogy lehet korcsolyát bérelni, így itt is. Persze nem mindegy, hogy mennyiért. Itt 990 forintba kerül egy pár 90 percre a választott idősávban. Az értékmegőrzésért 300 forintot kell fizetnünk. 

Ha egy kicsit megpihennénk, elhagyva a pályát egy pihenőkártyát kapunk, és a szünetben a büfében forralt bort, meleg teát, melegszendvicset, hot-dogot és édes péksüteményeket is kóstolhatunk. A tesztelés során a helyszínen és a mosdókban is rendkívüli tisztaságot tapasztaltunk. 

A Travelo összpontszáma: 10/10

És most következzen a Nagy koripályatesztünk második videója, a Budapest Park jégpályán készült összefoglaló. A következő részhez felkészül a Bálna Budapest. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek