Szerdától itt lehet elsőként az országban síelni

Most már nem kell azon törnünk a fejünket, hogy hova utazzunk el, ha alpesi hangulatra vágyunk, vagy fejlesztenénk a sítudásunkat! Az eplényi Síaréna Vibe Parkban minden feltétel adott ahhoz, hogy az országban elsőként holnap, azaz december 14-én 11 órakor kinyisson, és a sÍelni vágyók végre újra átélhessék a lesiklás örömét.

A Bakony szívében, Zirchez és Veszprémhez egyaránt közel, 506 méteres magasságban található síaréna 70 centiméteres hóvastagsággal nyitja meg kapuit. A vasárnapi hóesésnek, a hideg időnek, valamint a hóágyúzásnak köszönhetően szerdától az ülőlift melletti pályán teljes hosszában lehet síelni.

Behavazódott Eplényben, lehet készíteni a síléceket - egy korábban készült felvétel a helyszínrőlForrás: siarena.hu

"A négyüléses felvonó melletti A1-es pályát, valamint a T1-es tanulópályát indítjuk el elsőként" – mondta a likeBalaton.hu-nak Kugler-Bedő Imola marketingvezető. Miután december 11-én 10-15 centiméter hó esett Eplényben, jelenleg pedig 70 centis a hóvastagság, a pályarendszer üzemeltetői reményteliek a síszezont illetően.

A stáb felkészült a szezonra, kedvező az időjárás is, valamint a hóágyúk is jól működnek, így Eplényben indíthatják el a sífelvonókat elsőként az országban. Ez az a jó hír, amire minden hazai síelő várt már egy ideje!

A hóágyú megállíthatatlanul ontja a havatForrás: Síaréna Vibe Park/Faceboop

A hóágyúzás lényege: a hóágyúzott hóréteg egy alulról hűtött fridzsiderként működik, a ratrakokkal pedig folyamatosan felújítják a pályák felületét, így akár karácsonykor is lehet majd csúszni Eplényben. Nézzétek ezt a friss felvételt, hogy kifehéredett a táj!

Már az első napon lehetőségünk lesz sí- és snowboard oktatásra és felszerelés-kölcsönzésre, valamint már ekkor megkezdi működését a Holle Anyó Étterem. A legkisebbeket játszósarok várja a hütte tetőterében, ahol autókkal, társas-, készségfejlesztő és kártyajátékokkal tölthetik az időt.

Hazánk leghosszabb, megállás nélkül síelhető útvonala

Az Eplényben található Vibe Park, hazánk legnagyobb és legmodernebb síkomplexuma egyben. A pályarendszer közel 8 kilométer hosszú, és 16 különböző síútvonalra tagolódik. Ha majd idővel minden elindul, akkor összesen 9 különböző felvonóval juthatunk fel a csúcspontokra. A kezdőket négy tanulópályával és egy páros ülőlifttel fogják várni.

A kicsiket és nagyokat is várják - egy korábban készült felvétel a helyszínrőlForrás: siarena.hu

Itt található hazánk leghosszabb megállás nélkül síelhető útvonala is, amely 1927 méter hosszú, és szintén teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze. Az először síelőktől a rutinos profikig mindenki megtalálhatja itt a számításait, illetve a tudásához leginkább passzoló lejtőt. A kék pályák sötétedés után is használhatók a pályavilágításnak köszönhetően. 

Sokan szeretik ezt a helyet - egy korábban készült felvétel a helyszínrőlForrás: siarena.hu

A snowboardosok a Nitro Snowparkban gyakorolhatják majd ki a figuráikat. Idén januárban már a BigAirBagje is segítségükre volt ebben, ami egy 13-szor 15 méteres felületű felfújt párna, amelyet a landoláshoz nagy lendülettel érkező snowboardozók értékelhetnek igazán.

Ha az időjárás hasonlóan kedvező lesz, mint most, akkor az elkövetkező hónapokban különböző havas programokkal várják a mozogni vágyókat. A többi között éjszakai síelés és snowboard-napok színesítik az idei síszezont. A friss információkért, árakért kattintsatok a síaréna weboldalára.

Forrás: likebalaton.hu, travelo.hu, siarena.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek