Ajándékkészítő workshopok, hogy a karácsonyi készülődés pihentető is legyen

A december az egyik legkreatívabb időszaka lehetne az évnek. Már ha nem stresszelnénk szét magunkat a zsúfolt bevásárlóközpontokban, miközben ajándékok és karácsonyi kiegészítők után rohangálunk. Hogy ezt segítsünk elkerülni, összegyűjtöttünk néhány kellemes és pihentető ajándékkészítő workshopot Budapesten.

Angyalmackóvarrás

A karácsonyi angyalka és a mackó különleges ötvözete az angyalmackó. Hófehér, kis csengettyű lóg a nyakában, a hátán pedig tündéri angyalkaszárnyak ékeskednek. Ha van a családban kislány, vagy csak magunkat ajándékoznánk meg egy különleges élménnyel, az Orlay utca 2/b-ben mi is készíthetünk mackó angyalt december 10-én. Az eseményen való részvétel ára 18500 forint, a részletekért kattints ide

Forrás: emlekmacko.hu

Sablonnal készített dekoratív képek kazeintemperával

A Ritmikus érzelmi azonosulás című workshopon Szántó István képzőművész avat be minket a képzőművészet rejtelmeibe. A december 10-én tartott eseményen egy ritkán használt festészeti technikát ötvözünk egy stenciles motívum sokszorosító eljárással, a népi kultúra fekete-vörös-fehér színtriászának rendszerén belül. Részletek itt olvashatók

Forrás: https://bevasarloutca.hu/

Képeslap és vászontáska nyomás

Szintén december 10-én szilikon lapba vágott nyomdákkal mintázhatunk karácsonyi képeslapokat vagy vászontáskát Oltyán Rebeka vezetésével, egy másik alkalommal pedig karácsonyfadíszeket is készíthetünk linóleum lenyomattal megmintázott, előre formára vágott papírból. 

Forrás: Rebeka Oltyán/Facebook

Pecsét tervezés és print készítés

December 6-án nyitja meg kapuit az adventi slow bázis a BBB Kult Pontban a Bodó Vera enteriőrtervező és grafikus által indított VISU slowdesign szervezésében, ahol egy sor ajándékkészítő workshopon vehetünk részt. Ezek között lesznek ingyenes pecséttervező és printkészítő foglalkozások is. További információért kattints ide.

Forrás: Picasa/VISU slowdesign/Facebook

Kékfestés a Magyar Nemzeti Múzeumban

December 10-11., szombaton és vasárnap kékfestő madárkák, szaloncukrok, angyalkák készítésére várja a gyerekeket Tóth Ildikó kékfestő népi iparművész a Nemzeti Múzeumban.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum/Facebook

Ajándékcsomagolás

Ha már megvannak az ajándékok, és a csomagolásnál tartunk, nehogy drága csomagolópapírokra költsük a pénzünket! A Bartók Béla Boulevard Karácsonyi ajándék-csomagolás workshopján maradék, újrahasznosított és natúr anyagokból tudod szépen felöltöztetni az ajándékaidat. Regisztráció nem szükséges, a részvételi díj 1500 forint/fő. Ha érdekel a program, lesznek workshop 10-én, 11-én, 17-én és 18-án is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek