A legújabb romantikus zóna Olaszországban - itt kötelező a csók

Az olaszországi Capri szigetén lévő Anacapri egy izgalmas táblát helyezett ki a hónap elején a város egyik festői helyszínén. A táblán egy szerelmes pár sziluettje látható, alatta pedig a következő szöveg olvasható: "Romantikus zóna. Kötelező a csók" (Zona Romantica. Obbligatorio baciarsi).

A tábla mögött a város világítótornya és a gyönyörű kék tenger látszik – a helyszín tehát minden szempontból ideális ahhoz, hogy készítsünk egy szerelmes szelfit, és megosszuk a közösségi oldalainkon. Ezzel természetesen a város is jól jár: reklámot csinálunk olyan helyeknek, amelyeket még kevésbé fedeztek fel a turisták.

AnacapriForrás: Roman Babakin/Shutterstock

Az Anacapriban lévő a legújabb romantikus zóna Olaszországban, de nem a legelső. Az ötlet – amely arra ösztönzi a párokat, hogy gyönyörű háttér előtt csókolózzanak, lefotózzák a pillanatot, majd megosszák a közösségi oldalakon – még 2009-ből származik. Az első település, amely romantikus zóna táblát helyezett ki, a Garda-tó partján fekvő Sirmione volt.

De a romantikus zónák csak 2019-ben kezdtek elszaporodni, amikor Campania régió városai sorra jelölték ki a saját helyeiket. Termolitól Trentinaráig, Torre dell'Orsótól Mattinatáig most számos romantikus zónát találunk olaszországban, ahol kötelező a csók. Van, amelyik olaszul, mások angolul biztatják a párokat, de a trend egyértelműen gyökeret vert, írja a themayor.eu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek