Borkarácsonyfát állítanak a városligeti műjégpályára

  A városligeti Műjégpályán mutatkoznak be a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói. A kedd esti Adventi Balaton Szalonon pedig máshol még nem elérhető borok kóstolhatók, és a jégen Borkarácsonyfát is állítanak.

  A rendezvényen mintegy 40 balatoni bort, a gasztrostandokon pedig különféle finomságokat lehet majd kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá. A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal érkeznek, a családi pincészetek pedig itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba - közölték a szervezők az MTI-vel.

  Az olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modellértékű a kezdeményezés. A rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként megkóstolni a BalatonBort - idézi a közlemény Kardos Gábort, a Balatoni KÖR elnökét.

  Az esemény leglátványosabb attrakciója idén is a Borkarácsonyfa-állítás lesz a Műjégpályán, majd a fűtött díszteremben várják az Adventi Balaton Szalon vendégeit, akik jégpályabelépő megváltása nélkül is bejuthatnak a rendezvényre.

  A szalonon kiállít a Bezerics Borház, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, a Laposa Borbirtok, a Légli Szőlőbirtok és Borászat, a Szent Donát Pincészet, a Szeremley Birtok, az Istvándy Pincészet, a Tornai Pincészet, a VáliBor és a Villa Tolnay, valamint a BalatonÍzlelő Delikátesz és Kóstolóbár, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Bergmann Cukrászda, a Kistücsök Étterem, a Hotel Bonvino Badacsony és a Magyar Turizmus Zrt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!