Száműzi a borravalót éttermeiből a népszerű vendéglős

    Mind a tizenhárom New York-i éttermében betiltja a borravaló elfogadását és megemeli az árakat Danny Meyer, a metropolisz egyik legismertebb vendéglőse, hogy tisztességes bérrendszert alakíthasson ki alkalmazottai számára.

    Meyer éttermeinek egy részében már november végén megkezdődik az átállás a borravalómentes életre, a többi helyen 2016 folyamán vezetik be a változtatást. Az étteremtulajdonos szerint a borravalórendszer nem tisztességes, mivel az előírások nem teszik lehetővé, hogy az étterem összes alkalmazottja, így a szakácsok és a mosogatófiúk is részesüljenek a vendégek nagylelkűségéből.

    Melissa Fleischut, a New York állambeli éttermek egyesületének elnök-vezérigazgatója szerint könnyen lehet, hogy más éttermek is követik Meyer példáját - írja az MTI.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!