Több tonna pisztrángot sütnek meg Tapolcán

  Október 2-án startol az ötödik tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál a Malom-tó partján. Azt is megtudhatjuk Takács Lajos séf jóvoltából, hogyan kell tökéletesen elkészíteni a pisztrángot.

  Az utóbbi években sok tonna pisztrángot sütöttek meg a fesztiválon, olyan verziókban, mint a "bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztráng", a "kukoricadarával sült ropogós tapolcai pisztráng", vagy a "tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztráng". Az idén mediterrán ízvilággal is bővül a kínálat: lesz házi pestós pisztráng, bevállalósoknak pedig kapribogyós pisztrángkrém is készül.

  Füstölve is érdemes megkóstolnitravelo.hu

   A pisztráng garantáltan friss lesz, hiszen az október 4-ig tartó fesztivál helyszínétől kb. 400 méterre található modern pisztrángtelepről érkezik. A pisztráng egyébként nagyon érzékeny hal, de a tapolcai tiszta vízforrásoknak köszönhetően vígan elvan a helyi pisztrángtelepen, aminek vizét a Tapolcai-tavasbarlang karsztforrásokból kiáramló tiszta, oxigéndús, télen-nyáron 18 fokos vize táplálja.

  Akkor is megéri ideutazni, ha alapvetően nem rajongunk az édesvízi halakért, mert borászatok, sajtkészítők, helyi termelők is kitelepülnek. Blues- és jazzkoncertek is lesznek, ezenkívül Takács Lajos séf megmutatja, hogyan kell elkészíteni a tökéletes pisztrángot.

  Tapolcán a borkereskedelemnek is komoly hagyományai vannak, nem csoda, hogy a rendezvény a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére is hangsúlyt fektet. Érdemes megkóstolni, milyen a pisztráng a Tapolca közeli badacsonyi borvidéken készült borokkal - a kéknyelűvel, a rózsakővel, a szürkebaráttal vagy az olaszrizlinggel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!