Séfek fedik fel azt a 7 úti célt, amit meg kell látogatnod, ha szeretsz enni

Amennyiben olyan ember vagy, aki az étkezést és az ivást inkább élménynek, mint szükségletnek tekinti, akkor előfordulhat, hogy szívesen tervezed a nyaralásodat a hihetetlenül jó gasztronómiai úticélok köré. A séfek nem vezetnek tévútra, mert nem csak profik a szakmájukban, de jól ismerik a különleges helyeket, legyen szó fine dining étkezésről, hatalmas élelmiszerpiacról vagy utcai árusokról.

Thaiföldön nagy hagyománya van a street food ételeknekForrás: KateSun/Shutterstock

Thaiföld

Amanda Shulman, a philadelphiai Her Place Supper Club séfje és tulajdonosa nemrég tért vissza thaiföldi nászútjáról, ahol szerinte hihetetlenül finom volt az étel.
Bármelyik utcai ételkocsit ajánlja, ahol vermicelli tésztával töltött vastag thai sertéskolbászt szolgálnak fel. Ez egy savanyú erjesztett sertéskolbász, amelyet faszénen grilleznek, amíg meg nem duzzad és szinte ki nem pattan a bélből.

„Zsíros, fanyar és hihetetlen, amikor csak tudtam, elkapkodtam őket" – mondta Shulman.
Chiang Maiban van egy út menti étterem, a Neng's Earthen Jar Roast Pork, amely tele van agyaghordókkal, amelyekben zsíros sertéshúst pörkölnek, amíg a bőrök ropogósak nem lesznek" – folytatta a séf.

Thaiföldön nagyon népszerűek a wokban készült ételekForrás: Svetlana Monyakova/Shutterstock

Guatemala

A guatemalai konyhát gyakran figyelmen kívül hagyják, amely a pörköltjeiről, valamint mindenféle kukoricáról és babról ismert. Például a kukoricás tortillákról és a és sajtos-babos pupusasról, mondta Sofia Deleon, a philadelphiai El Merkury és a guatemalai Tenango Rum márka tulajdonosa. A guatemalai konyha természetesen sok gluténmentes és vegetáriánus opciót is kínál.
Az egyik kedvenc helyem, ahová mindig elmegyek, ha Guatemalába látogatok, a Mercado Central, a központi piac, mert ott mindent egy helyen találunk [Guatemalavárosban]"- mondta Deleon.Itt találhatsz termelői standokat, húsárusokat és kézzel szőtt árusokat, emellett pedig olyan ételstandokat, ahol friss, avokádóval, petrezselyemmel és sajttal töltött tostadákat, valamint hagyományos guatemalai desszerteket, például a canillita de leche nevű sűrített tejes finomságot árulnak.

A guatemalai konyha sok vega ételt, például tortillákat is kínálForrás:Nina Firsova/Shutterstock

New Orleans, Louisiana

New Orleans „a legkülönfélébb és legfinomabb ételélményeket kínálja" – mondja Amanda Shulman. A várost a déli, kreol, cajun és francia konyhát magában foglaló étkezési kultúrájáért szeretik. Érdemes megkóstolni a po'boys szendvicset, amely hagyományosan sült garnélarákból, marhasültből vagy sült osztrigából készül, és ropogós kenyérrel tálalják. Egy másik izgalmas szendvics, a New Orleans-i klasszikus muffuletta (olasz szendvics, amely olívasalátával, pácolt hússal és sajttal készül egy kerek zsemlén) a Central Groceryben kapható.

Po'boys szendvics garnélávalForrás: Foodio/Shutterstock

Fokváros, Dél-Afrika

„A dél-afrikai Fokváros olyan úti cél, amely tele van komplex helyi ízekkel, friss termékekkel és sok remek borral, ráadásul viszonylag olcsó és gyönyörű hely" – mondja Sofia Deleon.
A régió különösen a Chenin Blanc borairól ismert, amely egy könnyű fehérbor típus. Deleon egyik kedvenc dél-afrikai borozója a Babylonstoren Wine Estate, egy olyan pincészet, ahol mindent házon belül termesztenek, az olívaolajhoz használt olajbogyótól kezdve a borokhoz használt szőlőig.
A bor mellett Fokváros a Cape Malay ételekről ismert, „amely a maláj, indiai és dél-afrikai ízek keveréke". Sofia szerint a curry sok étlapon megtalálható a városban, és vétek lenne nem megkóstolni. A currys helyek közül a Curry Clubot ajánlja.

Az indiai ételek és a curry tipikus fokvárosi ételekForrás: Natalia Hanin/Shutterstock

Korzika, Franciaország

„A déli Szardíniával ellentétben Korzikán a konyha az alpesi sajtok hagyományaira és inkább a szárazföldi állatokra, mint a tenger gyümölcseire épül. Ez magában foglalja a kiváló minőségű felvágottakat, a gesztenyét és a gombát – mondja Tyler Akin, a Le Cavalier és a Bastia nevű tengerparti mediterrán étterem séf-társa.
„Az egyik csúcspontot számomra az ott készült felvágottak jelentették. Az egyik kedvenc termelőm a Les Delices de Castellu volt, amelynek hihetetlenül természetes termékei, a vaddisznószalámi és Korzika jellegzetes kolbásza, a figatellu. Ezenkívül érdemes megkóstolni a migliacciut, amely egy ricottaszerű sajttal, a brocciu-val töltött palacsinta" – emelte ki a legfinomabb ételeket.

Korzika egyik kulináris csodája a figatelluForrás: JPC-PROD/Shutterstock

Austin, Texas

Ha Austinra gondolsz, valószínűleg a taco és a barbecue jut eszedbe, ami jó okkal van így. Ezek az ételek beleszövődtek a környék történelmébe, és a város minden negyedében megtalálhatóak.

„Elmentünk egy kis kirándulásra Austinból 45 percre a texasi Lockhartba és az ottani barbecue volt a legjobb, amit valaha ettem. Elmentünk a Kreuz Marketbe, a Smitty's és a Terry Blacks éttermekbe, is amik egyszerűen hihetetlenek voltak" – mondta Andrew Taylor, a Big Tree Hospitality séf-tulajdonosa.

 

Austin tele van olyan éttermekkel, amik finom steak-eket kínálnakForrás: Evgeny Karandaev/Shutterstock

A tacók kóstolásához a Nixta nevű helyet ajánlja, ahol a tortilláktól kezdve a pörköltekig minden kézzel készül, valamint a Veracruzt, amely egy food truck hangulatú hely.

(Forrás: huffpost.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek