Olaszország 3 meseszép városába is elvisz a FlixBus

Amikor egy mesés olaszországi nyaralást tervezünk, legtöbbször a hosszú autóutak, a repülőjegy-foglalás és a helyi autóbérlés jut eszünkbe. Van viszont más alternatíva is, hogy elérjük a hőn áhított úti célunkat. Nem véletlenül egyre népszerűbbek a buszos utazások. A FlixBus közvetlenül Budapestről kedvező áron szállítja az utasokat Firenzébe, Bolognába, és a szicíliai Palermóba – tudtuk meg a FlixBus sajtóközleményéből. Íme, 3 város, ahova a csodás látványért érdemes akár elbuszozni is.

Firenze felejthetetlen látképeForrás: Shutterstock/Scstock

Firenze

Az Arno folyó partján fekvő Firenze bővelkedik reneszánsz és középkori műemlékekben és múzeumokban. Toszkána régió kulturális központjában számtalan felfedezni való vár rád, például az impozáns Santa Maria del Fiore székesegyház, ami a keresztény világ 4. legnagyobb temploma és a világörökség része. Érdemes megnézni az 1334-ben készült Giotto tornyát, ami egy 84,7 méteres, gótikus harangtorony, melyet márványberakás fed. Kihagyhatatlan a Palazzo Medici-Riccardi, ami egy kora reneszánsz típusú épület, vagy az Uffizi-képtár, ami méltán a világ egyik leghíresebb múzeuma.

Michelangelo Dávid-szobra is Firenzében tekinthető megForrás: Controluce via AFP/Renato Esposito

Bologna

A Flixbus nyáron heti 5 alkalommal indít járatokat a tornyok városába. Nemcsak a középkori tornyai, hanem Bologna árkádjai is legendásak, amelyek 2021-ben az UNESCO Világörökség részévé váltak. A városközpontban érdemes ellátogatni a Piazza Maggiore-ra, ahol gyönyörű paloták és a világ 5. legnagyobb temploma, a San Petronio Bazilika található.

Az olaszországi Bologna éjszakai látképe is igazán impozánsForrás: AFP/© mauritius images / Michael Abid

Palermo

A város tele van lenyűgöző műemlékekkel, mint például a Normann Palota és a Monreale Dóm, amely díszes kerengőiről és bibliai ihletésű, fényes aranymozaikjairól híres. Szicília kulturális- és gasztronómiai fővárosában megtapasztalhatjuk az igazi olasz zsongást, ha elsétálunk a vibráló utcai piacokra vagy leülünk egy hangulatos kávézóba. Palermóban található Olaszország legnagyobb operaháza is, a Teatro Massimo.

A napfényes Palermóban megtapasztalhatjuk a szicíliai életérzéstForrás: Shutterstock/Frank_Peters

Hosszú az út Budapestről Palermóba, a Flixbus több mint 35 óra alatt ér Dél-Olaszországba, de cserébe gyönyörű kilátásban lehet részünk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek