Újra látogatható a mediciek titkos firenzei folyosója

Firenzének számos lélegzetelállító látványossága van. Kettő ezek közül a Mediciek lakhelyéül szolgáló reneszánsz Pitti-palota, és a mögötte lévő Boboli-kert, valamint az Arno folyó másik oldalán lévő 13. századi toszkán nagyhercegi palota, a Palazzo Vecchio. És ami még izgalmasabbá teszi ezt a két épületet, hogy létezik egy titkos folyosó a kettő között, amely az Arno felett, a Ponte Vecchión halad végig. Az átjáró arra szolgált, hogy a Medici család tagjai biztonságosan és észrevétlenül tudjanak mozogni a két rezidenciájuk között.

Ponte VecchioForrás: Hemis via AFP/JACQUES Pierre / hemis.fr/Jacques Pierre / Hemis.Fr

A 960 méter hosszú Vasari-folyosót eddig csak privát vezetés keretében lehetett látogatni, átlagosan egy éves előjegyzéssel. 2016-ban biztonsági okokból lezárták, majd egy átfogó felújításba kezdtek, amelynek keretében új világítást és légkondicionáló berendezést is kapott. A legfrissebb hírek szerint 2024 május végétől ismét látogatható lesz a firenzei Vasari-folyosó.

Olaszország, FirenzeForrás: Hemis via AFP/RIEGER Bertrand / hemis.fr/Rieger Bertrand / Hemis.Fr

A folyosót, amelynek falain az Uffizi portrégyűjteményéből származó festmények és szobrok sorakoznak, az Uffizi földszinti részéből közelíthetjük meg. Az alkotások mellett a Medici család történelmi kertkomplexumát, a 16. századból származó Medici-kertet is megcsodálhatjuk, írja a turizmus.com a travelnews.ch cikke nyomán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek