Idén nyártól már nem csobbanhatunk ingyen Olaszország egyik legszebb strandján

Azon a közkedvelt strandon korlátozzák a belépést és belépődíjat is kérnek idén nyártól, amelyiket 2021-ben a nyaralók keresései alapján a legvonzóbb tengerparti strandnak ítéltek a siviaggia.it utazási magazin szerint. A Liguria régióban fekvő Baia del Silenzio (Csendes öböl) nevű tengerparti strand Sestri Levante településen található. A strandról hihetetlen kilátás nyílik a mesebeli, nagyjából 17 ezer lakosú városra.

A Sestri Lavante strandja mögött húzódó csinos házak igazi ékszerdobozzá varázsolják a környéketForrás: Jiuguang Wang/Wikipeida

Olaszországban az elmúlt években több tengerparti szakaszon is bevezettek belépődíjat és/vagy korlátozták a látogatók számát. A tervek szerint 2024 nyarától 5 eurós belépődíjat kell itt fizetniük a turistáknak, a 12 éven aluli gyerekek és a helyi lakosok ingyen léphetnek be a területre. A látogatószámot – az előző évekhez hasonlóan – 400 főben korlátozzák.

Sestri, Levante polgármestere szerint a belépődíjakból származó bevételt a szolgáltatások színvonalának növelésére, ezen belül a biztonsági szolgálat, a vízi mentők és a takarítás költségeire fordítják – írja turizmus.com a Merkur.de. cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek