A legolcsóbb országok, ahova érdemes elutazni

Egzotikus, távoli országok tájain lehet kalandozni péztárcabarát módon, „csak" el kell odáig jutni. Ha ilyen terveitek vannak, kezdjetek el repülőjegyre gyűjteni, és írány egyik-másik ország, ahol többet kaptok a pénzetekért, mint itthon.  

A pénztárcakímélő utazás nem jelent kompromisszumot a kalandban vagy a kulturális elmélyülésben. A világ hemzseg a megfizethető, felfedezésre váró úticéloktól, amelyek lehetőséget kínálnak a takarékoskodó utazóknak, hogy felejthetetlen emlékeket szerezenek anélkül, hogy keményen megterhelnék a pénztárcájukat.

Vietnam

Gazdag történelmével, lenyűgöző tájaival és ízletes konyhájával Vietnam könnyen megfizethető célpontként tűnik ki.

Halong City, VietnamForrás: Dratharr/Wikipedia

Hanoi nyüzsgő utcáitól a Ha Long-öböl nyugodt vizéig az utazók változatos tájakat fedezhetnek fel olcsón. Az ínycsiklandó utcai ételek, a pénztárcabarát szállások és a megfizethető közlekedési lehetőségek teszik Vietnamot ideális választássá.

Thaiföld

A nyüzsgő utcai életéről, a díszes templomairól és a lenyűgöző strandjairól ismert Thaiföld a pénztárcabarát utazók paradicsoma.

Ko Szamuj, ThaiföldForrás: lkunl/Shutterstock

Akár Bangkok nyüzsgő piacait fedezitek fel vagy Chiang Mai buja dzsungelében túráztok, akár Phuket vagy Koh Samui festői szigetein pihentek, Thaiföld változatos élményeket kínál megfizethető áron. A csodás környezet mellett ízletes utcai ételek, olcsó közlekedés, megfizethető szállások várják az ide utazókat.

Bolívia

Bolívia szürreális tájakkal büszkélkedik, beleértve a túlvilági Uyuni-sósíkságot és a festői Andok-hegységet.

Uyuni-sósíkság, BolíviaForrás: sunsinger / Shutterstock

Az utazók felfedezhetik La Paz kulturális központját, meglátogathatják az ősi romokat, mint például a Tiwanakut, vagy túrázhatnak az Amazonas esőerdőjében – mindezt anélkül, hogy anyagi csődbe mennének. Bolívia megfizethetősége kiterjed a szállásra, az étkezésre és a helyi közlekedésre, így vonzó lehetőség a pénztárcabarát kalandorok számára.

Indonézia

Indonézia változatos szigetcsoportjával számos megfizethető élményt kínál az utazók számára. A lenyűgöző strandjairól és kultúrájáról ismert Bali emiatt is népszerű úti cél.

Indonézia, BaliForrás: Guitar photographer/Shutterstock

Indonézia megfizethetősége azonban Balin túl olyan úti célokra is kiterjed, mint Yogyakarta, ahol az utazók költségvetésük megterhelése nélkül fedezhetnek fel olyan ősi templomokat, mint a Borobudur és a Prambanan.

Portugália

Európa nem mindig a megfizethetőség szinonimája, de Portugália költségvetés-barát gyöngyszemként tűnik ki.

Lisszabon, Pink streetForrás: Shutterstock

Lisszabon történelmi utcáitól Porto bájos tengerparti városáig Portugália gazdag történelmet, lenyűgöző tájakat és finom ételeket kínál elfogadható áron. A megfizethető szállások, a finom, de olcsó ételeket kínáló helyi éttermek és a tömegközlekedés vonzó lehetőséget kínál a pénztárcabarát utazók számára.

Kambodzsa

A csodálatos Angkor Wat templomegyüttes otthona, Kambodzsa bepillantást enged az ókori történelembe és a khmer kultúrába.

Angkor, KambodzsaForrás: Karas Judit

Angkor Wat mellett az utazók felfedezhetik Siem Reap nyüzsgő piacait, pihenhetnek Sihanoukville érintetlen strandjain, vagy ellátogathatnak a fővárosba, Phnom Penhbe – mindezt anélkül, hogy nagyon megterhelnék a pénztárcájukat. A költségkímélő szállások és az olcsó helyi konyha megfizethető menedékéké teszik Kambodzsát az utazók számára.

Egyiptom

Az ókori történelemmel és lenyűgöző tájakkal átitatott Egyiptom rengeteg élményt kínál, ahol semmi sem túlárazott. Fedezzétek fel az ikonikus gízai piramisokat, hajókázzatok a Nílus mentén, vagy merüljetek el a kairói piacok nyüzsgő káoszában – mindezt anélkül, hogy csődbe mennétek.

Gíza, EgyiptomForrás: MATTES RENÉ / HEMIS.FR / HEMIS.FR / HEMIS VIA AFP

Egyiptom megfizethetősége kiterjed a szállásra, a közlekedésre és az étkezésre, lehetővé téve az utazók számára, hogy borsos ár nélkül elmerüljenek az ország gazdag örökségében.

 (Forás: earthology365.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek