Bezárnák a strandokat éjszakára ebben a thaiföldi városban

A Thai-öböl partján fekvő Pattaya városának egyre inkább meggyűlik a baja az éjszakai strandolókkal. A probléma azután kezdődött, hogy kibővítették és felújították az öböl strandjait. Azóta péntektől vasárnapig nagyon sok bulizó turista lepi el a partot, a helyi lakosokat pedig egyre jobban bosszantja az éjszakai lárma.

Thaiföld, Pattaya, Igazság szentélyeForrás: Shutterstock

A probléma már olyan jelentős, hogy a hatóságok azt fontolgatják, hogy éjszakára bezárják a strandokat. Jelenleg nincs érvényben a strandok nyitvatartási idejére vonatkozó szabályozás, így bármikor "leköltözhetnek" a bulizók a partokra - legyenek azok turisták vagy helyi fiatalok.

„A városhoz egyre több panasz érkezik a tengerpartra éjszaka kilátogatók miatt, akik Pattaya kedvelt strandjain bömböltetik a hordozható hangszóróikat, alkoholt isznak és buliznak" - nyilatkozta Wutthisak Roemkitchakan, a város polgármester-helyettese, hozzátéve: néhány éjszakai strandoló még akkor is iszik és bulizik, és nem hajlandó elhagyni a partot, amikor reggel megérkeznek a szemétszállítók.

A város már azzal is próbálkozott, hogy megerősítse a járőrözést a tengerparton, ám nem találtak elég biztonsági őrt ahhoz, hogy minden éjjel el lehessen végezni ezt a feladatot.

Az önkormányzathoz a tengerparti bárok felől hallatszó zaj miatt is rengeteg panasz érkezik, ezért a hatóságok felszólították a vendéglátóhelyeket, hogy vegyék halkabbra a zenét. Az is felmerült, hogy a bároknak hangszigetelt helyiségeket kellene kialakítaniuk - írta a svájci bázisú Travelnews.ch cikke.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek